dimecres, 26 de setembre del 2007

Sobre els pressupostos...

Com ja vam avançar en una noticia anterior el vice-president segon i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, va presentar les principals xifres pressupostàries i que s'ajusten al límit de despesa no financera ratificada ja pel Parlament i que puja a 152.560 milions d’Euros, cosa que representa un increment del 6,7% respecte a aquest any (9.633 milions més), en línia amb el creixement previst del PIB nominal (6,6%).

Hem de recordar que l’acord a què van arribar el conseller d’Economia, Antoni Castells, i el mateix Solbes, eleva a un total de 4.021 milions d’Euros la partida de l'Estat a les inversions a Catalunya en els Pressupostos del 2007.

Aquesta partida inicialment prevista era de 3.195 milions; per tant, la inversió creix de 826 milions, el que implica un augment d’un 26 per cent per a les inversions a Catalunya en compliment de l’Estatut, amb el que s’inicia la recuperació del dèficit històric d’inversions a Catalunya.

Per conèixer realment l’abast del que s’ha aconseguit només cal repassar les xifres que els diferents partits i representants de la societat civil catalana entenien com a xifrà idònia a transferir:

  • CiU: 3.719 milions.
  • ERC: 3.983 milions.
  • ICV: 3.600 milions.
  • Cambra de Comerç de Barcelona: 3.795 milions.
Per tant, mai cap grup polític no havia demanat tanta inversió com ara ha aconseguit el PSC.

1 comentari:

Jorge Castrillejo ha dit...

Lo importante no es la cantidad, sino como se invierten los dineros y desde que se reinstauró la Generalitad en Cataluña se invierte fatal. Y ahora con el bachiller Montilla lo vais ha llevar claro. No os envidio en nada.