dissabte, 22 de setembre de 2007

Mosquit Tigre

Com era d’esperar –tard o d’hora- l’arribada del mosquit tigre al Masnou és ja una realitat. Gràcies a la col·laboració veïnal, els departaments municipals van poder localitzar el focus on es troben les larves i un cop confirmada la seva presència ha iniciat el procés d’eradicació de les mateixes.

El Masnou és la darrera població del Maresme que ha patit l’arribada d’aquest mosquit, així poblacions com Teià, Alella, Dosrius, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac i Canet ja el pateixen des d’abans de l’estiu.

Des de la Regidoria de Salut a l’anterior mandat –gràcies Montserrat-, ja es va treballar per prevenir la seva aparició, i el retard de la mateixa demostra l’eficàcia de les mesures preses tot i que a la fi, la seva aparició ha estat inevitable, donat que l’ecosistema d’aquest mosquit és molt extrem i peculiar –pot criar en l’aigua acumulada d’un test o d’un pneumàtic- i fa molt fàcil la seva aparició.

Vull ressaltar la web de l’Ajuntament del Masnou on apareix la notícia des del mateix dia de la confirmació i l’article que el periodista Lluís Arcal publica al diari El Punt sobre aquest tema i que és força aclaridor. Volem destacar el reportatge a l’actual regidora de Salut Pública Cruz Artidiello.

3 comentaris:

Lluís Tejedor ha dit...

Jo tamb� vull agrair el Partit Popular del Masnou per la seva informaci� real sobre l'afer del mosquit tigre.

http://www.elmasnou.cat/entitats/ppmasnou

Llu�s Tejedor

E.V.P. ha dit...

Aquest insecte és veritablement molest... aquest estiu vaig fer una matança impressionant, però de totes maneres em van deixar les cames fetes un nyap.

Crec que de cara a la nova temporada la gent del poble hauria d'estar més informada. Amb internet no n'hi ha prou (desconec si heu enviat cap tríptic).

Un saludu!

Eduard

carmenxu ha dit...

L'estiu del 2006 vaig caçar un mosquit tigre a casa (després que m'hagués picat); vaig trucar a l'ajuntament en comprovar que era igual que el dibuix que havia publicat La Vanguàrdia; em van dir que de seguida es posarien en contacte amb mi des de la regidoria de salut; encara ara ho espero. No soc biòloga, sinó llicenciada en dret, però penso que una trucada no els hagués costat de fer; no entenc les "floretes" que s'envien ara, sobre aquest tema.