dimarts, 11 de setembre del 2007

Actes de la Diada...

Ahir a les vuit del vespre l’Ajuntament ha iniciat els actes de celebració de la Diada de Catalunya.

En una Sala Capitular plena de gom a gom, el professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l'Escola Superior de Música de Catalunya, Sr. Francesc Cortés, ens ha explicat les "Semblances i inversemblança de la música a Catalunya", una autèntica disertació sobre les relacions entre la societat civil i política i la música. De debò que ha estat una lliçò magistral molt interessant.

Un cop finalitzada la xerrada, la Jove Orquestra de Cambra del Masnou ens ha deleitat amb una selecció musical amb "L’estaca" i "El Meu Avi" entre altres i que ha tancat amb la interpretació del "Cant de la Senyera" i el nostre himne, "Els Segadors", que ha estat seguit amb l’auditori en peu cantant.

Al terminar, l’Alcalde Eduard Gisbert, ha lliurat al Sr. Cortés i als components de l’orquestra uns presents per la seva participació.

Cal felicitar a la organització per l’encert del ponent i l’orquestra i la satisfacció que dona la gran participació, molt millor que altres anys, tot i que una copa de cava no haguès estat malament.

Com anècdota positiva cal destacar que entre els presents hi era el Sr. Pedrell, fill del cèlebre compositor Felip Pedrell i sobre el que ha versat gran part de la xerrada.

Com a part negativa cal destacar, lamentablement, l’absència dels representants del Partit Popular. Sembla ser que les instruccions de Madrid encara no han arribat…