dilluns, 26 de novembre del 2007

suficients raons per anar a la manifestació de l'1D?

He rebut una resposta d'en Marc Arza a un post i em convida a assistir a la manifestació que una plataforma organitza suposadament per "protestar pel desgavell de rodalies i exigir la gestió de les nostres infrastructures". A més, m'imagino que per incitar-me, dona 50 raons de les moltes que hi ha (?) per no deixar d'assistir-hi.

Per aquest motiu, he decidit escriure-li una carta:

Apreciat Marc, he rebut la teva invitació per l'acte de diumenge i he llegit amb atenció les raons, cincuanta, que dius han de servir per no faltar-hi.

Lamento dir-te que la llista de raons, d'entrada, és una mic forçada i que possiblement amb cinc o sis haguessis quedat millor. Val més poc de qualitat que molt sense sentit, com és el cas.

Estic d'acord en exigir les balances fiscals, en la importància de les infrastructures i en la necessitat de millorar Catalunya... aqui em trobaràs, a mi i molts altres, però res més...

Jo també dic prou!

Prou de fal·lacies dels que quan governaven ací no van saber exigir inversions per a Catalunya.

Prou d'arguments buits de contingut quan es parla dels que no pensen com els que més criden.

Prou de victimisme i d'aixecar la bandera del plor...

Prou d'exigir drets que ja existeixen i que fem efectius de forma sovint, com el dret a decidir...

Dir-te doncs, per finalitzar, que agraeixo la teva invitació personal però, fent ús del meu dret a decidir, no hi assistiré.

Que passis un bon cap de setmana, ja em diràs com ha anat, rep una abraçada.

Ernest Suñé

8 comentaris:

musicbcn ha dit...

Gràcies per la visita al meu bloc. I estic completament d'acord amb el que dieu al vostre... En breu faré actualitzacions d'enllaços i el vostre bloc hi entra segur.

Marc Arza ha dit...

Ernest,

He llegit la teva resposta i tot i que t'agraeixo l'atenció crec que vas errat. Em respons com si aquesta manifestació fos una convocatòria de CiU. T'has oblidat que ERC i ICV també hi donen suport? Has pensat que no la convoquen partits sinó entitats ciutadanes?

Si el PSOE sap que pot comptar sempre i en tot moment amb el PSC, per què hauria de fer cap concessió al parent pobre català?

No podem estar sempre pendents de la voluntat del govern espanyol. No ens podem permetre una dècada més de desinversió per majories absolutes de l'un o l'altre. Hem de gestionar les nostres infraestructures i els nostres impostos.

No ho creus?

Gràcies a tots,
Marc Arza

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a musicbcn:

M'agrada trobar a la xarxa afinitat amb persones, es una de les raons que fan d'aquesta una eina tant potent. Jo també estic d'acord amb molts dels teus postulats i també incorporaré un vincle a la teva web.

Rep una forta abraçada socialista.

Resposta a Marc Arza:

La meva discrepància no està tant en l'objecte de la convocatòria, hi ha punts, com he comentat, on jo donaria públicament suport. El problema és, en primer lloc, l'oportunisme polític dels convocants que volen utilitzar la crispació lògica de la ciutadania per l'afer de rodalies per fer reclamacions polítiques en l'òrbita de determinats col·lectius extremistes.

Torneu a caure en el victimisme, com sempre, com si el problema estiguès fora i no us adoneu que els polítics que van governar Catalunya -CiU- amb el suport del que ho feia a Espanya -PP- no van tenir Catalunya en les seves prioritats.

No ho voleu veure però el problema de les infrastructures no és d'ahir, ni de fa tres anys, ni de fa deu... Catalunya ha estat perjudicada pel clientelisme dels seus governants des de la democràcia que no han apostat suficient i han estes el victimisme com a eina negociadora...

Per cert, la Generalitat, amb el nou Estatut sortit de l'esforç del govern presidit per Pasqual Maragall, gestionarà més pressupost que mai i tindrà més competències que mai...

CiU no nomès no volia nou Estatut sino que quan manava no va desenvolupar competències fonamentals de l'antic -Llei electoral-

Jo tambe vull una Catalunya forta, amb empenta de la societat civil, amb bones infrastructures.

Jo, que soc del Maresme, que soc uns dels que paga peatge a l'autopista des de fa més de vint anys, que tinc una N-II que impedeix que el meu poble es desenvolupi cap el mar, que tinc una línia fèrria que fa de barrera...

Com no he de voler traspassos d'infrastructures i més competències... En aquest tems m'hi trobareu, en la reclamació del dret a decidir, estci satisfet amb el que tinc en l'actualitat i exerceixo sempre... el dret de vot.

Rebeu una abraçada.

Marc Arza ha dit...

Ernest,

Crec que no m'he sabut explicar. Perquè em respons com si responguessis a CiU. Jo no en soc militant. Soc un catalanista crític. Crític amb tothom. Un catalanista crític preocupat pel paíls que anirà a la manitestació del dissabte i t'hi trobarà a faltar.

De debò!

Una abraçada,
Marc Arza

Martí Cabré ha dit...

Quina llàstima que el partidisme trenqui la societat catalana!

Que potser els militants de CiU no anaven a les manifestacions contra el transvasament de l'Ebre?

Perquè els militants del PSC no poden manifestar-se ara contra la desídia del govern central?

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Marc Arza:

No dic que siguis ni de CiU ni d'Erc ni d'ICV, però en fas seguidisme de tots...

Això és política, no és voler el millor sino voler més... poder.

No et confonguis, Carod vol la independència, Mas vol ser president i ICV, com sempre, no saben el que volen...

Resposta a Martí Cabré:

Vergonya és el que haurien de tenir alguns a l'exigir responsabilitats a l'actual govern i haver oblidat rodalies quan governaben.

Alguns militants de CiU de segur que van anar a les manifestacions contra el trasvassament però el PP va dissenyar-lo amb el vist-i-plau de CiU.

Que han hagut errors per part de Fomento no t'ho negaré, però desidia no...

La manifestació de l'1 de Desembre es una forma d'iniciar la campanya electoral. Els partits que es manifesten utilitzaran a la gent igual que el PP utilitza a l'AVT.

Martí Cabré ha dit...

És una llàstima que la visió partidista impedeixi a alguns ciutadans de manifestar-se contra la situació que vivim.

Les raons que aportes per no anar-hi són de lluita partidista, no pas arguments de defensa de la gestió de la Maleni. Que jo sàpiga, el TAV el va dissenyar el PSOE (Madrid-Sevilla) amb el suport de Maragall (PSC) i sense que CiU hi pogués rascar bola ni dir-hi res, cosa de que es vanagloriava el PSC llavors.

D'altra banda, el transvasament de l'Ebre el va dissenyar el PSOE (Josep Borrell) i el va recollir el PP, amb el suport d'alguns dirigents territorials del PSOE (País Valencià, Múrcia). O sigui que al final ningú té les mans netes (o quasi ningú).

De fet, pel nivell d'argumentació que hi ha sobre el tema, si avui Montilla passés la consigna d'anar a la mani, tots els blocs corresponents s'afanyarien a revolucionar-se contra la Maleni.

Repeteixo que és una llàstima per al país seguir les consignes del partit abans que la consciència personal.

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Martí Cabré:

Ningú no impedeix res a nungú, en això consisteix la democràcia. La gent es manifesta com, quan i pel que vol... Fixat, si no en el PP la de vegades que s'ha manifestat durant aquesta legislatura...

A més, jo no vull defensar la Ministra, penso sincerament que la gestió de les rodalies no ha estat encertada i la manca d'humilitat en les resposta i la supèrbia que ha demostrat ha fet que perdi molta credibilitat i nomès la proximitat de les eleccions ha impedit un cessament al govern...

Però la manifestació de demà és pur oportunisme, aquesta si que està suportada, recolçada i dirigida pels aparells dels partits convocants... com les de l'AVT-PP...

Marc, si de debò vols que discutim sobre les infrastructures que es van pactar i la responasbilitat de cadascun dels governs podem quedar un dia, però negar que la crisi de rodalies te una component importantíssima en la manca d'inversió dels governs de CiU és no voler saber la veritat...

Rodalies va arribar a la seva millor expressio quan la socialista Mercè Sala va liderar el projecte, des de llavors ençà, ni CiU ni PP han fet els deures i ara defugen responsabilitats.

Crideu, crideu, però al març sentireu la nostra veu.