diumenge, 4 de novembre del 2007

Congruència

Quan al programa Tengo una pregunta para Ud. de la televisió estatal i essent l'entrevistat Carod-Rovira, al ser requerit per alguns participants com “José Luís”, tot i la seva vehemència a les respostes, a l'exigir que l'anomenessin com Josep Lluís la raó l'acompanyava i per això vaig fer públic el meu recolzament.

L'estatut de la Comunitat Valenciana de l'any 2006, en vigor des de l'11 d'abril de 2006, descriu com a única denominació oficial d'aquesta comunitat com de “Comunitat Valenciana”, recollint al preàmbul altres dues no oficials que son “Regne de València” i “País Valencià”.

Durant tot el dia d'avuí, els mitjans de la corporació catalana de ràdio i televisió, en parlar de les curses de motocicletes al circuït de Cheste han estat referint-se al circuït del “País Valencià”.

Si volem ser exigents amb els altres hem de començar a ser-ho amb nosaltres.

10 comentaris:

eduvila2 ha dit...

Els preambuls formen part de l'Estatut... i si s'ha posat en escrit és per alguna cosa. Justament, per tota aquella gent, valenciana, que sent que el territori on viu s'anomena País Valencià.

El que no té perdó és que el Gobierno Español digui que Català i Valencià són dues llengues diferents...

Però criticar el propi partit fa lleig...

Ernest Suñé ha dit...

La denominació oficial és la que és. El preàmbol te valor simbòlic però no jurídic. L'estatut de la Comunitat de València ha estat votada pels valencians i han estat sobirans per decidir el seu contingut.

El Govern Espanyol no ha participat ni en aquest ni en altre debat, ha estat el Parlament que és el sobirà per aprovar aquest tipus de lleis.

El Govern Espanyol respecta el contingut de les lleis aprovades i l'Estatut de la Comunitat de València n'és ún.

eduvila2 ha dit...

http://www.e-noticies.com/actualitat/loter%edas-del-estado-diferencia-catal%e0-i-valenci%e0-30772.html

autocrítica...

L'existència del Preàmbul justifica el nom de País Valencià, però l'errada de l'Estat no té perdó de Déu. I espero que tampoc tingui el teu perdó...

Salut!

Ernest Suñé ha dit...

El millor del teu comentari és la URL de referència...

Ruben ha dit...

Sr. evp art. 7.1 del estatut Valencià, el idioma es el castellano y el Valenciano, ya que ustedes defienden tanto el principio de identidad, lo que no puede pretender ud. es que este principio le sea aplicado ud y no a los demás, eso tiene otro nombre.

Sr. Suñer como ve consulto su blog

Saludos

eduvila2 ha dit...

Senyor Ruben, tornem a topar en la nostra visió, però el valencià i el català són la mateixa llengua... que s'anomena Llengua catalana.

No obstant, crec que els valencians tenen tota la legitimitat d'anomenar-la com ells vulguin, però és la mateixa (a Catalunya Català, al País valencià Valencià, a Mallorca mallorquí...).

El que no pot fer l'Estat és fer el rídicul com ha fet amb el tema de la Lotería.

Per tant identificar el valencià i el català com a llengues diferents és símptoma d'ignorància o d'estupidesa.

Eduard

Ruben ha dit...

Sr evp bueno parece que esta vez coincidimos en parte; yo no he cuestionado el origen de la lengua solo que por definición estipulativa, los Valencianos le llaman Valencià.

No obstante Ud tiene cierta tendencia tildar de simple, estupido o ignorante a quien discrepa de usted acertadamente o erroneamente, y eso tiene un nombre.

Sr. Suñé ruego me disculpe al añadir una r a su apellido

Saludos

eduvila2 ha dit...

Senyor Ruben la realitat és una... he dit ignorant perquè potser algú no sap que el català i el valencià són la mateixa llengua.

Estúpid ho he dit perquè si hi ha algú que ho sap, però de totes maneres ho diferencia... vol dir que té ganes d'obrir un debat inexistent per provocar odi entre dos territoris.

Senyor Ruben, potser l'ofèn, però li recomano que llegeixi sobre l'acció dels governs al País valencià fent aparèixer una realitat històrica totalment inventada. Li recomano llibres de Joan Fuster, o un documental que es diu "Del Roig al Blau" que és força interessant.

De totes maneres, tot i el seu intent d'anomenar-me feixista (tàctica adoptada per força gent que desconeix el seu significat), em fa l'efecte que vosté llegeix sense pensar.

He anomenat ignorant o estúpid a l'Estat. Que el què ha de fer és complir amb el que està estipulat.

L'Estat el puc criticar obertament. El que en penso d'altres persones m'ho guardo a dintre. Ja queden prou retretats amb els seus comentaris.

Ruben ha dit...

Sr. Suñé lamento profundamente que en este apartado entre las intervenciones del Sr. EVP y yo quizás este derivando más en un Chat que en un Blog; por eso le ruego me permita contestar al Sr. Evp, que quizas yo le recomendaria otra clase de libros, y que referente a su último comentario no tengo mas que decir que...

Proyección

Saludos

Ernest Suñé ha dit...

Per a tothom...

La discussió i la discrepancia, des del respecte, es un símptoma de democràcia pel que no puc estar en contra.

Per a l'Edu Viladevall...

Pel que fa al tema dels idiomes, per mi de fora clara, per que aixì ho vaig aprendre, el català i el valencià són la mateixa llengua.

La identificació de les diferent senyeres a la loteria te la mateixa importància que la crema d'imatges del Rei, cap ni una.

Per al Ruben

Agraeixo les teves aportacions tot i que no sempre hi coincideixo, però procura respectar-me els noms i cognoms...

Una abraçada a tots i a seguir discrepan!