El Govern del PSOE ha publicat, per primer cop a la història, les balances fiscals de les diferents comunitats en un exercici de transparència i rigor exemplars donant compliment al compromís del president Zapatero al debat d’investidura.
Cal entendre que realitzar els càlculs no és tasca fàcil i, a més, al no haver-hi precedent suposa un repte important. Entitats bancàries i la pròpia Generalitat de Catalunya havien publicitat dades estimatives però evidentment, mancades de la capacitat de disposar de tota la informació.
D’aquesta forma, les balances fiscals publicades pel Govern permeten obtenir el saldo fiscal territorial, es a dir, la diferència entre els ingressos i les despeses imputades a cada territori i que denominem dèficit fiscal.
El ministeri d'Economia xifra el dèficit fiscal català de l'any 2005 entre el 6,38% i el 8,70% del PIB, depenent del mètode de càlcul i les imputacions que s'hi fan. Pel mètode del flux de benefici, que atribueix les despeses de l'Estat a tots els beneficiaris independentment d'on es realitzen, el dèficit català és d'entre el 6,38% i el 6,69% del PIB, segons les imputacions de l'IRPF i altres factors. Pel mètode del flux monetari, que imputa la despesa només al territori on es realitza, el dèficit català és d'entre el 8,69 i el 8,70% del PIB.
Ben aviat us donaré la meva opinió.
dimecres, 16 de juliol del 2008
Les balances fiscals han estat publicades
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
6 comentaris:
Promesa complerta, es l´unic que ha tingut collons a fer-ho.
Evidentment ara vindran les critiques al model fiscal Español,
i ara conve treballar sense presions.
Jo també sóc de la mateixa opinió que Abel.
Passi el que passi, ja s'ha donat el primer pas per treballar per un nou sistema de finaçament, que també sigui solidari, però a més justicia retributiva per els que donem més.
Això no l'ho ha fet cap partit, el socialistes hem tingut el valor de fer-ho.
Quan algú serà solidari amb Catalunya? Escolteu, no és que ara vinguin crítiques amb el sistema fiscal, i el principi de solidar espanyol, sinó que ja en fa d'anys que portem criticant l'espoli que pateix Catalunya. Precisament des de l'aprovació de la LOFCA (1980), del cafè per tothom del Sr. Felipe Gonzalez (President Socialista, i dels criteris injustos de solidaritat entre comunitats que s'hi contenen. Crec que després més de 25 anys, és temps suficient perquè les comunitats autònomes s'hagin fet grans, i hagin pogut espavilar-se a generar riquesa. Ens han estat escanyant econòmicament des de fa 28 anys, ara toca dir prou. Com ja he dit en un comentari anterior, el pitjor és que la publicació de les balances no servirà per res, només per constatar que evidentment som cornuts i paguem el beure.
Resposta a l'Abel:
Efectivament, és una nova promesa complerta, com moltes altres que ningu no va atrevir-se mai a complir.
Resposta a Rafa:
Totalment d'acord, la solidaritat ha de ser mesurada i ha d'anar adreçada a serveis específics, mai en genèric.
Resposta a Joan Font:
Gens d'acord amb les teves paraules, gens argumetades i plenes de judicis de valor, imprecissions i demagògia.
Definir el trasvas de fons acordat per mutu acord en un sistema democràtic com espoli és tant com dir que els anys que va govcernar Pujol Catalunya hio havia una dictadura....
Reflexioneu per que la vostra deriva radical pot fer-vos perdre allò que més valor afegit ha tingut sempre CiU: el seny.
Paradojicamente parcialmente de acuerdo con el Sr. Suñe.
¿23 años dando soporte a los que te estan espoliando?
Me parece muy bien la publicación de las balanzas fiscales, y corregir y enmendar desviaciones, por otro lado Cataluña no es la única con deficit fiscal.
Por otro lado un amiguete que sabe algo de esto me comento, que uno de los puntos por lo que no se hizo antes, fue porque no se ponian de acuerdo las respectivas administraciones en lo que se contabilizaba inversión estatal e inversion autonomica, en la presente parece que siguen habiendo diferencias, pero se han aproximado los criterios, existiendo una diferencia asumible y pendiente de aproximadamente un 17%
En primer lloc, la meva opinió, tant aquí, com en el meu blog, és sempre a títol personal. Nosaltres no som sectaris, ni tenim pensament únic, com molts d'altres. Per això, ni he estat 23 anys governant ni donant suport als governs espanyols. I respecte de la LOFCA, mireu, no és cap demagògia, és una realitat, el govern d'en Felipe va ser el primer en començar a asfixiar a Catalunya. I si, per mi el què s'està fent amb la "solidaritat" és un espoli amb tota regla. Sobre el gir radical, home, mai he amagat ni amagaré el meu tarannà sobiranista i independentista, i per aquest motiu doncs si, sóc radical. Però dir-me radical per exigir el què és just per Catalunya en termes econòmics, la veritat, això si que és demagògic. Com a màquina destructiva de poder que sou els socialistes, segurament ja esteu fent pedagogia per intentar inculcar a la gent que la "vostra solidaritat" és positiva pel conjunt de l'Estat Espanyol, doncs continueu així, fent demagògia, mentint, i comprant vots a 400.-€... per cert, aquests 400.-€ d'en ZP ens els comptabilitzaran com a rendiments del treball als efectes de la Renda del 2008? Pa per avui, gana per demà.
Salut i independència
Publica un comentari a l'entrada