diumenge, 11 de maig del 2008

Credibilitat

La paraula dels socialistes disposa de gran credibilitat. El gran suport que disposa ja va quedar clar a les darreres eleccions, però ara és demostra, a més, la credibilitat.
I és que actituts com la fermessa mostrada pel President Montilla devant les veus que reclamen un endarreriment del finançament previst a l'Estatut o, tot i la clara tendència nacionalista de determinats periodistes, votar favorablement el seu nomenament pel be comú comfirmen el que molts ja sabíem: El PSC és un partit de govern, amb idees pròpies però amb una ferma voluntat d'arribar a acords quan calgui o defensar els interessos de Catalunya devant de qui sigui. Així ho manifesta l'enquesta que publica el diari AVUI.
I això és extrapolable a qualsevol nivell. En aquest punt hi ha un factor determinant que prima dins el socialisme: Pel be comú cal arribar a acords. I qualsevol força política democràtica és bona per trobar elements comuns i tendir-hi ponts.
Veieu, sinó, el Consell Comarcal del Maresme, on tot i la clara voluntat socialista, la impossibilitat d'aribar a un acord amb ICV-EUiA va fer que aquesta força quedés fora del govern i s'arribés a un acord amb ERC i CiU.
I és que, al marge de les ideologies, hi ha tants problemes a la comarca que hores d'ara el que cal és treballar. I aquest acord en vigor al Consell Comarcal ho està aconseguint.
I és aquest un model extrapolable a altres llocs? Cal dir que és difícil. Els socialistes primem, sempre, els acords amb les forces d'esquerres i de progrès com son ERC i ICV-EUiA, però si hi ha elements personals o particulars que poguessin incidir caldria prendre una solució dràstica. I aquesta decissió correspondria a l'órbita del Grup Municipal i agrupació corresponent, sense imposicions.
Però és evident que davant la inexistència d'algun d'aquest grups o la manca d'acord en temes fonamentals, ens ha de permetre als socialistes, sense cap tipus de dubte, trobar la solució més idònia per garantir la gobernabilitat.

3 comentaris:

Joan Arnera ha dit...

"La paraula dels socialistes disposa de gran credibilitat"
Molt bona, company, molt bona. Com era allò: "aceptaré el estatuto que salga del Parlamento de Cataluña". No ho va dir un socialista, això?

Ernest Suñé ha dit...

Resposa a Joan Arnera:

M'agrada que t'agradi.

Per cert, aquesta frase, dita pel President Zapatero no reflecteix ni és ni menys que el que va passar.

Cal entendre el funcionament de les institucions democràtiques i, sobre tot, acceptar que determinades lleis necessiten del consens de les cambres. Quan aprengueu això ja no us servirà de res.

Per cert, preocupat dels teus líders que prous problemes en teniu que dels meus ja me n'ocupo jo

Unknown ha dit...

joaaaan!, tots els partits nacionalistes esteu en un proçes de saber on aneu, CIU sobiranisme o nacionalisme pactista, ERC no saben ni a on van, i per molts llibres que es publiquin, 2014 per ej, no arrivareu enlloc.

Per tant el tema de la credibilitat es mes que dubtosa per la vostra part, nomes es pot dir que son experts en colombofilia, FER VOLAR COLOMS.