dilluns, 25 d’agost del 2008

Recuperar la iniciativa

El PSC te la obligació de liderar les negociacions sobre l’aplicació de l’Estatut i especialment ara en la qüestió del finançament. Ha d’evitar caure en els paranys que la resta de forces –de forma interessada- li pararan per tal de desgastar els governs de l’Estat i de la Generalitat.

Això suposa recuperar la iniciativa.

Hem de defugir de les provocacions que CiU –a traves de Más i Puig- llencen dia si i dia també per recuperar el poder, dels estirabots d’ERC –Tardà i Puigcercós- sobre l’estabilitat del govern i les desleialtat d’ICV –Saura and company- per tal d’obtenir protagonisme.

El PSC només ha de fixar tots els seus esforços en obtenir el millor finançament possible i això passa per realitzar autèntics esforços de pedagodia entre els companys del PSOE per rebaixar la tensió viscuda dies enrera i aconseguir que les premisses que van marcar-se al congrès del PSC –discurs de Montilla- puguin fer-se realitat.

I ull; això passa indefectiblement per convèncer als companys del PSOE i a ZP que acordar un bon finançament per Catalunya és el millor per Espanya; que d’aquesta forma quedaran sense arguments els crítics d'ací i d'allà. Bé, la veritat és que això no és important. Els que vulguin ser crítics hi trobaran motius i elements menors a criticar, ja se sap, però el que realment és important és que el PSC actuï amb sentit d’estat i amb el pragmatisme que s’espera d’un partit polític amb vocació de govern i que desitja aconseguir el millor per a Catalunya.

Com ja vaig dir en els meus post Ull que ens volen parar un parany... i S’ha de ser nacionalista per estimar Catalunya?, de forma indefectible, passi el que passi i s’arribi a l’acord que s’arribi, moltes de les forces polítiques catalanes el criticaran i a més mantindran una postura molt crítica amb el PSC… i així ha de ser, doncs això ens ha de demostrar que ho hem fet bé.

Defugim de les alabances interessades que únicament pretenen que entren en una dinàmica de crisi amb els nostres companys del PSOE. I recuperen la iniciativa.