diumenge, 24 d’agost del 2008

Amb nom propi: Ricky Rubio

Si. El nom propi d'aquests jocs és, ni més ni menys que el masnoví Ricky Rubio que s'ha convertit en el jugador de basquet més jove en guanyar una medalla als jocs, amb 17 anys.

Cal felicitar a tots els jugadors de bàsquet que han fet un molt bon partit davant de la potent selecció dels USA, amb moments que han donat peu a somiar.

Moltes felicitats a tots els components de la selecció així com a totes i tots els que han defensat els colors de la nostra selecció en aquest o altres esports, les 18 medalles obtingudes, la gran quantitat de diplomes olímpics i la gran imatge que hem donat situa Espanya com el 14 país al medaller.
Felicitem-nos pel devenir dels jocs i del fet que, com ja ha passat a les darreres olimpiades, hi ha masnovins amb medalles olímpiques -debem ser un dels municipis més medallers d'Espanya- i maresmencs, com Gervasio Deferr.

En tot cas, i si cal fer autocrítica -sempre és positiu si es fa per millorar- caldrà revisar el que ha passat a l'atletisme que, de forma sorprenent, ha patit una devallada important en els resultats, molt per sota del que s'esperava.

Avui acaben els jocs. Desconec si Xina ha aprofitat per donar passos cap a una democratització del seu sistema polític però tot sembla indicar que aquest gegant, amb una dualitat política i econòmica sorprenent, manté una dinàmica poc democràtica.