dissabte, 15 de març del 2008

Pregunta al Sr. Suñé

El Sr. Martí Duran, veí del Maresme i concretament de Pineda de Mar -salutacions Xavi Amor- m'ha plantejat al seu blog OBITER DICTVM una pregunta directa. En un post titulat Pregunta al Sr. Suñé transcriu un escrit publicat al diari AVUI titulat Només el 6% de les autovies que fa Foment són a Catalunya, que com la majoria d'escrits que publica aquest diari tenen una pàtina o tuf -prohibit dir crosta- filoconvergent.

Resulta que l'escrit, amb un tó ploramiques, queixós i rondinaire, amb un pretés tó reivindicatiu però mancat totalment d'ambició carrega contra el govern de l'Estat i de la Generalitat per manca d'inversions a Catalunya.

La meva resposta, continguda, s'ha limitat a referir-li un post meu de data 16 de desembre del 2007 titulat
El debat de les infrastructures on casualment i amb motiu d'una altre discussió vaig haver de deixar en evidència les polítiques convergents respecte a les infraestructures en aquest País.

Recomano la seva lectura a tothom per que abans de criticar les mancances en infraestructures -que hi ha i moltes- conegui l'origen i el que pensaven des de CiU quan governaven.

2 comentaris:

Martí Duran ha dit...

Benvolgut amic,

Si ataco visceralment els socialistes és sobretot pel seu servilisme a Espanya. T'animo a col·laborar a fer una Catalunya més lliure (bé, de fet, independent) i veuràs com ens fem amics ben aviat.

D'altra banda, el socialisme com a ideologia em sembla equivocat. Jo també era socialista de jove, i amb el temps he vist que el liberalisme a l'anglesa és el sistema que fa progressar més les sociatats. Però això és secundari, comparat amb l'estat d'esclavitud que tenim amb Madrid.

Sempre que vulguis alguna cosa que pugui fer progressar Catalunya, compta amb mi. Ni que sigui una iniciativa socialista, hi col·laboraré tan bé com pugui.

martí

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Martí Duran:

Apreciat Martí no entenc Catalunya fora d'Espanya. Així de clar. De clar i Català. Quan més treballo per Catalunya més ho faig per Espanya.

I segur que, tot i així, podem arribar a ser amics.

Pel que fa al liberalisme que defenses -el del Grup Hayek- que segurament te en els Estats Units el seu més alt exemple de "laissez fair" en temes econòmics pots comprovar que és un gegant amb peus de fang...

No vull dir amb això que no sigui un observador d'alló que passa en el model anglosaxo dels que hem d'aprendre moltes coses encara però estaràs amb mi que manquen d'un model social acceptable.

Em quedo amb el model de l'estat del benestar arrelat a Espanya.