El dalai lama a 1979, va optar per la renuncia a la independencia a canvi de una autonomia per poder conservar la identitat del tibet.En el 2005 el dalai lama va acceptar en una entrevista que el tibet es part de la republica popular txina.En aquest escenari el dalai lama ha volgut aprofitar un event per aconseguir amb la presio internacional mes cotas de sobirania, tot i que es licit el seu dessitg, crec que ens em de preguntar si el tibet es capaç de cambiar la seva societat exesivament gerarquitzada, encara la seva cultura contempla el sistema de castas com l´india, i aixo no es democratic, tambe algunas costums realment barbaras com donar els morts als buitres. Dit aixo es legitim que un pais ocupat desde fa 58 anys vulgui la seva independencia, pero meva pregunta es, el tibet seria una democracia llavors?. Jo crec que no, perque tots sabem el que el fanatisme i la religio cuan te poder es, inmovilista, i analfabetitzadora, i aixo no es bo per a ningu.
1 comentari:
El dalai lama a 1979, va optar per la renuncia a la independencia a canvi de una autonomia per poder conservar la identitat del tibet.En el 2005 el dalai lama va acceptar en una entrevista que el tibet es part de la republica popular txina.En aquest escenari el dalai lama ha volgut aprofitar un event per aconseguir amb la presio internacional mes cotas de sobirania, tot i que es licit el seu dessitg, crec que ens em de preguntar si el tibet es capaç de cambiar la seva societat exesivament gerarquitzada, encara la seva cultura contempla el sistema de castas com l´india, i aixo no es democratic, tambe algunas costums realment barbaras com donar els morts als buitres.
Dit aixo es legitim que un pais ocupat desde fa 58 anys vulgui la seva independencia, pero meva pregunta es, el tibet seria una democracia llavors?.
Jo crec que no, perque tots sabem el que el fanatisme i la religio cuan te poder es, inmovilista, i analfabetitzadora, i aixo no es bo per a ningu.
Publica un comentari a l'entrada