dimecres, 12 de març del 2008

Anàlisi dels resultats electorals

Un cop passada la ressaca electoral és moment de fer l’anàlisi dels resultats. L’executiva del PSC del Masnou es reunirà dilluns i analitzarem i discutirem els resultats però jo tinc una visió pròpia dels mateixos així com de les possibles conseqüències que comportara els resultats electorals, a Espanya i al Masnou.
D’entrada, i a risc de semblar repetitiu, el PSOE ha guanyat les eleccions general i el PSC ha obtingut el millor resultat de la seva història. A Catalunya i al Masnou.


El PP ha obtingut un molt bon resultat –ha incrementat en vots i diputats- però no li permetrà formar govern. Aquest partit haurà d’analitzar si li convé seguir amb una oposició dura com la d’aquests darrers quatre anys o canvia de dinàmica. I de lideratge. I no vull dir a Rajoy que ja ha manifestat que vol seguir i presentar-se al congrès. I si algú vol alguna cosa que es presenti amb un equip i un projecte. Una decisió valent i agossarada que obligarà als rivals –que hi ha un futimé- a lluitar a cara descoberta. A més, segur que aprofitarà per deixar llastre –acebes i zaplana- i presentar-se amb un nou equip –el seu- per treballar quatre anys a l’oposició.

CiU ha aguantat be la "Tsunami socialista" tot i que hi ha veus crítiques amb el resultat –l’alcalde de Sant Cugat- que dubten de titllar de bon resultat els 10 diputats. Ara per ara CiU –Mas- esperen que els truqui ZP amb un ull mentre que amb l’altre miren cap a la Generalitat.

ERC ha rebut de valent. Possiblement les posicions de sortida –8 diputats- estaven sobredimensionades i van basar-se en l’enfrontament amb el PP al govern. Un cop va perdre el PP el govern central i havent deixat de ser el centre de les crítiques era previsible la pèrdua d’arguments. També cal dir que darrerament han mantingut una deriva complexa i imprevisible amb l’aparició de diverses tendències i amb una lluita soterrada –Carod vs Puigcercós- pel control del partit. Amb la dimissió d’aquest encara es generen més dubtes. I Carretero està a l’espera.

I què dir dels companys d’ICV-eua. Han tingut una devallada que ells diuen que ha estat provocada pel vot útil i jo penso que prové més dels seus dogmes i de les seves propostes en part ancorades en el passat i en part dotades d’una pàtina d’utopia irrealitzable més pròpa d’un conte inantil. I el que és pitjor és que cada vegada s’ensorren més en les seves pròpies mancances, enrocant-se com una reïna acorralada.

I al Masnou?

El PSC del Masnou, com he dit ja, ha obtingut el millor resultat de la seva història proclamant-se guanyador en tots els col·legis electorals. Ha guanyat en totes les taules menys en una i per dos vots.

Gairebé 1.700 vots més que el segon, CiU. Quasi 3.000 vots més que la tercera força, PP. I a quasi 3.800 vots d’ERC. I a més de 4.100 vots d’ICV.

El PSC del Masnou ha obtingut 4.805 vots.

4.805 vegades gràcies.