dimarts, 26 de febrer del 2008

Enquesta a Pledecblocs

Llegeixo amb estupor l'enquesta que es publica a Pledeblocs respecte a quina és la teva posició davant les properes eleccions espanyoles i resulta que el PSC ha estat eliminat de la mateixa i e el seu lloc han colocat les sigles del PSOE partit que no concorre a Catalunya.

Em sembla de molt mal gust aquest condicionant del vot per tal de subjugar les sigles del PSC a les del PSOE. Doncs us heu equivocat!!!

El PSC és un partit sobirà a Catalunya que està federat al PSOE i que te criteri pròpi.

Es una pena que des de Pledeblocs, que preten acollir els partits d'Alella, Masnou i Teià es menystinmgui d'aquesta forma el PSC del Masnou.

Per aquest motiu no hi participaré en l'enquesta.

Però no creieu que és la única. Hi ha un altre bloc que ha obviat en una enquesta semblant el PP i he manifestat públicament el meu rebuig i la meva voluntat de no participar-hi.

11 comentaris:

Joan Font Gasulla ha dit...

Caram Ernest, tens problemes amb totes les enquestes... no serà que us comença a sortir el nerviosime??...Pregunta-li al President Maragall si existeix encara el PSC. Montilla, Chacón, de Madre, Corbacho... aquí tens la resposta.

Ernest Suñé ha dit...

Resposta al Joan Font Gasulla:

Amic Joan, soc conseqüent. Em nego a participar en enquestes d'interessos sesgats.

Ara, he de dir-te que si que estic nerviós. Nerviós i apurat.

Ens juguem, tots, molt i alguns no ens adoneu.

No es tracta de fer una bona campanya o tenir un bon candidat. Es tracta que l'estrategia del PP de crispar la societat ha funcionat. Sí. Reconec que ha funcionat.

Ha posat sota les cordes l'estat de dret, ha menystingut la justícia i ha mentit, insultat i ofés. Però els ha servit per mantenir els seus incondicionals junts i alhora per desmotivar la resta de votants.

Si no votem tots ho tenen a tocar. I CiU donarà suport al PP a Madrid a canvi que aquest dinamiti l'actual govern.

Hi ho farà subjugant Catalunya. Ofegant-la. Trencant els acords inversors. En definitiva, socavarà el govern amb la intenció d'avançar les eleccions autonòmiques.

I li lliurarà la Generalitat a CiU.

I això em fa posar nerviós.

Però podem evitar-lo, amic Joan. Podem canviar aquesta història.

El proper 9 de març tots som PSC.

Joana ha dit...

Ara!!
Per fí algú a Can PSC que pensa com jo!
Estic d'acord amb tu 100%.
Un petonet

Joan Font Gasulla ha dit...

Amic Ernest,
Entenc que esteu amb els nervis a flor de pell, però siusplau, et tinc per una persona assenyada i amb sentit comú, no et posis a l'alçada del PP, creant un clima de crispació i catastrofisme envers CiU. Jo en el vostre lloc estaria molt nerviós, sincerament, perquè fa 4 anys les eleccions es van produir en un escenari excepcional i malgrat tot, no vau ser capaços de treure majoria absoluta. Ara, no és el cas, amb la qual cosa, és ben normal que tot aquell anomenat vot útil torni al seu origen (ja sigui IC, o CiU, o simplement es quedi a casa), fet que us fa perdre gran quantitat de vots. Per això esteu creant aquest clima de catastrofisme, per tornar a fer sorgir el vot útil, i crec que aquest cop no us funcionarà. Aquest vot útil ara, és votar a partits nacionalistes, els únics que defenseran els nostres interessos com a país. PSOE i PP comparteixen el mateix model d'estat, i en el fons desitjen poder arribar a acords en els grans temes d'estat. Entenc que és el paper que us toca fer en campanya, però no cal mentir fent creure que CiU farà president en Mariano. De fet, un govern del PP us aniria molt bé al tripartit català. De fet, el pacte del Tinell es va redactar sota la creença que governés el PP a Madrid.

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a la Joana:

Agafo de gust el petó!!!

Resposta al Joan Font Gasulla:

És obvi que tenim criteris diferents i per tant, sentits comuns diferents. Has de saber, en primer lloc, que jo no em considero igual que un militant del PP, ni en tarannà ni ideològicament ni tant sols en el model d’Estat. La segona és afirmar l’existència d’una zona de votants que en determinats moments puguin tenir tendències pendulars entre el PSOE i el PP, però sempre adreçats als espais de centre d’ambdues formacions. Tercer, hi ha dos nous partits que atenten directament a les bases de vot socialista com son l’UPD de Rosa Díez i Ciutadans d’Albert Ribera. I quart, l’Artur Mas ha manifestat públicament que el suport a Madrid passa pel govern de Catalunya i Zapatero ja li ha dit que No.

Si analitzem aquestes premisses tindrem que:

1) Votar PSOE no és el mateix que votar PP
2) Hi ha un sector de votants indecisos que poden donar suport al PP en mostrar aquest la seva cara més amable.
3) Mentre que la dreta està representat a l’estat únicament pel PP, l’esquerra disposa de varies opcions reals PSOE, IU i a més hi ha partits que socaven amb missatges confusos les seves bases de vot UPD i Ciutadans. A més, a Catalunya, tot i haver dues dretes clares PPC i CiU, el fons de votants, en essència és diferent. Això dividirà el vot d’esquerra encara que hi hagi més participació.
4) Si el PSOE ja ha manifestat públicament el seu desacord a vincular el resultat de les eleccions al govern de Catalunya –qui està subordinat a Madrid ara?- els plans d’Artur Mas passen, necessàriament, per una victòria del PP a les generals.

Pel que sincerament, el meu neguit està més que justificat: a no ser que l’esquerra mobilitzi els seus votants i aquest vot es concentri en el partit que millor representi els interessos de Catalunya i Espanya, les eleccions generals estan en una difícil tessitura.

I ara reflexiona: quan des de CiU es ven la idea que Zapatero ha enganyat Catalunya en realitat esteu fent-li la tasca al PP. Quan Duran parla de la immigració com a problema greu, està clissant un ull al PP. Quan Mas demana la Generalitat com a condició per donar suport a Madrid, esteu donant-li pistes al PP.

Això és tenir sentit comú.

Joan Font Gasulla ha dit...

T'admiro per obrir i mantenir debats polítics en el teu blog, cosa no gaire freqüent en els blogs de molts polítics. Segueix així, perquè considero que totes les opinions enriqueixen. Poder mantenir un debat respectant les formes malgrat no compartir gaires punts en comú, és d'agraïr.
No obstant, comparteixo amb tu que no passa pel meu cap un govern del PP, aquest partit ha fet massa mal a Catalunya, només busca confrontar i absorvir, amb la idea d'un pensament únic. Per contra, el govern del PSOE tampoc ha estat el què molts catalans esperavem, i ens ha decepcionat per la seva manca de valentia davant del PP. I el què genera més escepticisme, és que el PSOE, en el fons, comparteix el mateix model d'Estat que el PP. Ja no val dir que reconeixes la plurinacionalitat de l'Estat i que el teu model és el federalisme, calen fets i no paraules, i de fets en aquest punt, cap ni un, al contrari. Deixem aquí el debat,que ja n'obrirem un altre ben aviat en algun altre post.
Salut

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Joan Font Gasull:

Gràcies a vosaltes per enriquir-me amb les vostres opinions i suggeriments.

Trobo especialment necessàrias la regeneració democràtica des de sota, es a dir, participant i permetent participar les persones amb les seves opinions encara que siguin diferents a les teves.

El debat sempre és enriquidor. Per a tots.

Xavier Duran ha dit...

Ernest, tranquil que no t, interessa tanta pressió.........

No vull ni pensar quan apareixi el nou Partit Democrata Català del ex-president Maragall

Salut a tots i ens veiem el dia d´anar a votar

Alexis Vizcaino ha dit...

Ernest
Sóc el responsable de Ple de Blocs. No cal que pensem sempre malament de tot. Com bé saps, les errades no només són possibles sinó que a més estan a l'ordre del dia tant al PSC, al PSOE com a fora fora . Accepta'm les disculpes si això t'ha pogut molestar.
Com sabràs, jo no sóc militant ni del PSC ni del PSOE ni de cap altre partit. Per tant, m'és indiferent posar una cosa, una altra, o les dues! De fet pensava que a les eleccions espanyoles éreu el mateix.
Un mail hagués estat suficient per fer-me veure l'errada.
En tot cas, com imaginaràs aquest camí (emprar el bloc) és respectable i t'agraeixo el gest.
Cordialment
Alexis Vizcaino

Alexis Vizcaino ha dit...

Benvolgut Ernest,
Com és que en un apunt on parles d'un web (en aquest cas Ple de Blocs), no en fas referència amb un hiperenllaç (Link) al web comentat? A la resta d'apunts quan parles de webs o blocs ho fas? Em resulta sorprenent. Espero que no sigui pel fet que Ple de Blocs no sigui una eina pro-socialista. En tot cas, no queda gens clara la teva política d'edició.
Vull constatar qie Ple de Blocs mai s'ha definit políticament i seguirà així.
Cordialment

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Xavier Duran:

Gràcies pel consell. Ara mateix vaig de bòlid però el dia 10 tot haurà acabat!!!

Resposta a l'Alexis Vizcaíno:

Pel que fa als problemes respecte a determinades enquestes no tinc res a dir. Entenc que ha estat involuntari pel que no he volgut elevar una queixa. Únicament he manifesta la meva legítima voluntat de no participar donat que el resultat estaria sesgat. Res més.

Pel que fa als vincles a Ple de Blocs no hi ha res darrera així que no has de patir. Soc el primer interessat en publicitar els meus missatges com pots entendre.

Pel que fa a la teva adscripció política queda clar que està fora de l'òrbita del PSC, tot i que encara estas a temps de la redempció....