dilluns, 25 de febrer del 2008

Debate Zapatero-Rajoy: encuesta de La Sexta: Zapatero gana de calle...

¿QUIÉN HA GANADO EL DEBATE?
¿QÚIÉN HA SIDO MEJOR EN ECONOMÍA?
¿QUIÉN HA SIDO MEJOR EN POLÍTICAS SOCIALES?
¿QUIÉN HA SIDO MEJOR EN POLÍTICA ANTITERRORISTA?
¿QUIÉN TIENE MEJOR PROYECTO DE FUTURO?
LAS NOTAS DEL DEBATE

4 comentaris:

Joan Font Gasulla ha dit...

Només vaig veure mitja horeta de debat i ja en vaig tenir ben bé prou per veure que estava davant de dos polítics de perfil baix. El debat i uns arguments, previsibles, cansins, aborrits, van fer que el debat fos estèril i inmers en la mediocritat.Per mi, clarament un suspès pels dos.Potser no voleu que la resta de candidats dels partits nacionalistes perifèrics, o dels partits minoritaris, participin en aquests debats, perquè segurament posarien en evidència als dos presidenciables. Ara bé, després del 9-M tots a córrer per aconseguir el suport dels nacionalistes perifèrics i dels minoritaris...

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Joan Font Gasulla:

Si rwalment volies fer-te un criteri i analitzar els dos candidats he de dir-te que amb mitja horeta no en tens prou. La lògica ens indica que qualsevol anàlisi d'un rival obliga a conèixer tots els moviments, estudiar els seus punts fors i febles i, llavors, nomès llavors, establir una conclusió.

En el teu cas, tot i tenir estudis jurídics, la teva postura política és més aviat amateur pel que es compren la teva resposta, plena de judicis de valor i feta des de la posició qui veu que va perdent pistonada.

En tot cas, els nacionalismes perifèrics que esmentes han demostrat moltes vegades la seva voluntat.

Encara recodo aquell Pujol que renegava del PP i que va jurar i perjurar que no pactaria amb la dreta i en un sopar al Majestic s'ho van ventilar.

Vam pasar del "Pujol enano habla castellano" a parlar català en la intimitat.

Vosaltres mateixos. Aquesta vegada va de debò: O trieu en ZP o trieu en Rajoy.

I Duran em sembla que vol un ministeri....

Joan Font Gasulla ha dit...

Resposta:
El President Pujol, qui ha manifestat que tampoc va veure el debat perquè no li interessa el què puguin dir, també deu tenir una postura política molt amateur segons els teus postulats. El President ha comentat que si en Duran hi hagués participat, si que ho hauria vist perquè és un home amb més seny, sentit comú i preparació que els dos junts. Dit pel President Pujol, un amateur de la política.
Recordo que eren els volts de l'any 2000, quan en una entrevista de premsa escrita, el Sr. Carod va dir que els vots del seu partit mai farien president a un candidat del PSC.... em remto als fets. No fa pas gaire, algú va dir que s'aprovaria l'Estatut que sortís del Parlament... em remto als fets. No fa gaire, algú en seu parlamentària va dir que al gener rodalies estarien traspassades... em remeto als fets. Fa anys, alguns que es diuen progressistes i federalistes, van dir que creien en la plurinacionalitat de l'Estat i en el model federal... em remto als fets. Amb tot, et vull dir que en política, amic meu, no val la pena fer retrets com els que fas, perquè de mentides i promeses incumplides, tots en tenim un bon cabaç.
El que us aconsello, és que el dia 9 de març intenteu guanyar, si no, ho tindreu complicat. Diria que en ZP va comprometre's a no governar si no guanyava les eleccions, és així? Malgrat que en algunes tertúlies, els minoritaris d'IU-ICV ja fan cabales per poder governar les esquerres malgrat perdre les eleccions, a imatges i semblança del model fraudolent català, espero que el compromís d'en ZP de governar només si guanya, no s'afageixi a la llarga llista anteriorment comentada, ja m'entens.
Per últim, em sembla repugnant com es pot dir que en Duran vol un ministeri. Caram, i en ZP no vol la presidència? En Carod, Puigcercós, Saura i companyia no volien pas una trona en forma de conselleria quan van pactar el tripartit??? No són les mateixes aspiracions legítimes les de tots?? I perquè està mal vist només en el cas d'en Duran?

Ernest Suñé ha dit...

Resposta al Joan Font Gasulla:

Sincerament, dubto que en Pujol, animal polític per excel·lència, no veies el debat.

Està clar que tots els polítics, en algun moment o altre de la seva vida política, influïts per determinats auditoris, moments, elements o entorns han fet manifestacions maximalistes que desprès de forma difícil han pogut complir-se, amb independència de la seva voluntat real. Si això voleu definir-ho com mentides llavors hem de concloure que tots els polítics són uns mentiders. Tots.

Que en Duran vulgui un ministre o en Mas la Presidència de la Generalitat és legítim. Jo no hi veig cap problema, ara deslegitimar l’essència de la democràcia espanyola basada en sistemes parlamentaris és un error de novell. No disposem d’un sistema presidencialista on la força més votada posa el president. I això, lamento dir-te, que és així.

Vull que recordis que a Catalunya, durant molts anys, el PSC ha estat la força més votada però que en aplicació de la Llei d’Hont li representava menys parlamentaris. Es a dir que son els escons el que donen dret a presentar candidat a President. I a Catalunya, els escons que sumen les forces del tripartit han fet President Montilla.

Què passarà a Espanya. Ni més ni menys el mateix. Com a sistema no presidencialista governarà el candidat que tingui més suport en escons, seus o no.

I això cal acceptar-ho.