dimecres, 27 de febrer del 2008

¡¡¡¡El futuro está en tus manos!!!!

Ultimamente la participación en mi blog comienza a subir de forma exponencial y las discusiones sobre las diferentes posturas políticas mantienen un cierto nivel de interés, sin más pretensión que la de dar opinión y en ningún caso sentar cátedra.

Mantengo discrepancias sobre la visión de la política de forma abierta, dando respuesta a las opiniones de aquellos que manifiestan en el blog la suya, hecho de por si ya gratificador.

El último intercambio de opiniones me ha permitido formarme una visión bastante clara de lo que pudiera pasar. Y hablo en pretérito imperfecto porque está en nuestras manos, aún, evitarlo. Para ello, tomemos un bloc y apuntemos....

Hay que apuntar que la visión de la España del PSOE/PSC dista mucho de la que tiene el PP. Lo mismo ocurre con la sociedad, prioridades y razones. La política exterior y las alianzas de poder. Las maneras y los modos. Digan lo que digan, votar PSOE/PSC no es lo mismo que votar PP.

Hay que apuntar que en determinados partidos, sobre todo nacionalistas, y por mero interés, se está intentando poner en el mismo saco a ambas formaciones, a ambos líderes; y eso es una falacia. No es lo mismo ZP que Rajoy.


Hay que apuntar que hay dos partidos que por primera vez participaran en las generales (UPD de Rosa Díez y Ciutadans/Ciudadanos de Albert Ribera) y lo hacen con la intención de obtener votos a costa del PSOE/PSC presentándose como adalides de políticas pseudoprogresistas y filopopulares. No es lo mismo UPD-Ciutadans que PSOE/PSC.

Hay que apuntar que partidos como CiU en Catalunya han manifestado públicamente que darán su apoyo al partido que a su vez se lo garantice en Catalunya, con el claro objetivo de dinamitar el actual gobierno de la Generalitat presidido por José Montilla. Y Zapateró ya le ha dicho que no, que no traga. Curioso esto de los convergentes que esperan que Madrid les resuelva lo que no han sabido solucionar ellos, y luego dicen que el PSC depende de Madrid. La verdad es que no es lo mismo la candidata del PSC Carme Chacón que Artur más, desde luego que no. No es lo mismo Carme Chacón que Dolors Nadal. No es lo mismo.

Los que nos consideramos de izquierdas, teniendo en cuenta lo apuntes anteriores, hemos de establecer y publicitar al mundo unas premisas concretas:

1) Votar al PSOE/PSC no es lo mismo que votar al PP
2) La evidente maniobra al centro del PP puede que les permita obtener frutos en el electorado indeciso, en detrimento del PSOE/PSC
3) La diversificación del voto de izquierdas contrasta con la concentración del voto de la derecha, lo que va tambien en detrimento del PSOE/PSC
4) Si Zapatero ha dicho No a los planes de Artur Mas, CiU necesita como agua de Mayo una victoria del PP en las urnas.

Qué significa esto:

1) Hay que hablar de las políticas sociales, de los logros conseguidos, de las libertades, de los derechos, de todo aquello que no agrada a la derecha y que si gobiernan haran perder a los españoles.
2) Hay que desenmascarar al PP y quitarle la careta de centrista mostrando su verdadera imagen: Acebes, Zaplana, Doña Cuaresma, Ansar...
3) Necesitamos que la izquierda en pleno dé su confianza al PSOE/PSC con un voto útil que impida al PP formar mayorías.
4) Hay que desenmascarar la política pactista de CiU recordando a Pujol, que dijo que no pactaría nunca con Aznar y acabó regalándole la presidencia y 4 presupuestos a cambio de poder.
5) Hay que señalar a los cizañeros que tienen como objetivo socabar al PSOE/PSC para que el PP pueda volver a gobernar: UPD-Ciutadans

Dicho esto, a votar ZP, a votar Chacón, a votar socialista.


¡¡¡¡El futuro está en tus manos!!!!

11 comentaris:

Joan Font Gasulla ha dit...

Estic llegint les teves reflexions, i les teves súpliques a favor de "desenmascarar" als partits polítics, em són molt familiars... un 1 de novembre de no fa pas gaire temps, CiU demanava que els partits anomenats d'esquerres, es posicionessin en relació als pactes post-electorals. Com va quedar demostrat, tota la campanya va ser una presa de pèl, i el tripartit ja estava ben pastalejat. El gran engany que diria en Villatoro. És curiós que ara sigueu vosaltres qui, davant de la incertesa dels comicis electorals, demaneu claredat en la política de pactes. Només vull deixar-te clara una cosa, tingues per segur que CiU optarà per la opció que més beneficis pugui reportar per Catalunya, ja sigui fent oposició, votant la investidura, o formant govern. Si vosaltres esteu disposats a tractar Catalunya com es mereix, no haurieu de tenir cap mena de por, si la teniu, és que no hi ha entre els propis socialistes, el convenciment que el PSOE doni a Catalunya el què es mereix.

joduco ha dit...

Si es veritat el futur esta a les nostres mans, però els politics no doneu arguments solids ni propostes clares per elsproxims 4 anys.

En general nomes escolto i llegeixo desqualificacions de l'un a l'altre.

Pel que veig NO es diu el que es pensa fer per acabar amb:

La violència de gènere.
Mesures d'aprofitament de l'aigua que es perd en les fuites de les canonades de suministrament,

Solucions del transport de Rodalies, N-II del Maresme,. . .
etc. etc.

Lluita per evitar els embalatges excisiament grans del productes petits com juguets, accesoris informatics, medicaments, etc.

Be jo no soc politic, vull ser practic amb solucions del dia-dia, no projectes a 20 anys vista per que serveixin d'excusa per no fer res avui.

També m'agradaria que si ¿¿¿ EL FUTUR ESTA A LES NOSTRES MANS ??? (¡¡¡¡El futuro está en tus manos!!!!) . . . ho fos tambè en CATALÀ



Molt bona sort

Joan Font Gasulla ha dit...

Les propostes hi són, malgrat que en els debats polítics bipolaritzats es fa més referència al passat que al futur.
Des de CiU tenim com a prioritat revisar els Pactes de Toledo, a fi de garantitzar una millora real de les pensions, sobretot les que solen afectar a grups socials més desprotegits,com poden ser les de viduetat o jubilació. Desplegar efectivament la llei de dependència amb més recursos pressupostaris. Destinar més recursos per poder desnevolupar una política d'habitatge social eficaç; donar una empenta definitva a la llei contra la violència de gènere, aprovada durant la darrera legislatura, però que la seva aplicació ha generat evidents dubtes sobre la seva eficàcia preventiva. Igualtat efectiva entre homes i dones, a fi que la llei aprovada no es quedi en el pla teòric i es tradueixi en una aplicació pràctica real; apostem per eliminar la precarietat laboral dels joves i no tant joves, amb polítiques que garanteixin més poder adquisitiu als assalariats, incrementant el SMI, apostem per la flexiseguretat, model adoptat ja en grans països d'europa arrel de la confecció del Llibre verd europeu: més estabilitat laboral derivada d'una millor formació dels treballadors, que permeti una fàcil recol·locació en el mercat laboral (això passa per erradicar primer la precarietat). apostem per un model educatiu de qualitat, apostant i invertint amb un professorat qualificat, garantint la igualtat d'oportunitats de tots els ciutadans per accedir-hi; apostem per invertir en infraestructures, tant ferroviàries (sobretot en rodalies) com en noves carreteres. En aquest sentit, i donat que ha sortit en la pregunta, en el programa de CiU s'inclouen les propostes per convertir la N-II al seu pas pel maresme en una via cívica. Això passa per reforçar rodalies, enllaçar amb la línia el vallès i girona, desdoblar la xarxa de carreteres, gratuïtat de la C32.. propostes que s'han inclòs en el programa electoral de CiU, i que deriven de la recent redacció de l'anomenada DECLARACIÓ DE PREMIÀ, efectuada per CiU de la comarca del maresme, qui una vegada més lidera aquest projecte davant la passivitat de les administracions actuals governades pels mateixos.
Apostem per una vella reivindicació de portar aigua del roine per paliar la sequera, una mesura menys costosa i de menys impacte i desgast energètic que la implantació de desalinitzadores.
Apostem per reduir la pressió fiscal, reduint el tipus de l'IVA en certs serveis i reduir les retencions i la tarifa de l'IRPF. Aquests són molts dels compromisos de CiU per la propera legislatura. Nosaltres ens hi comprometem.

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Joan Font Gasulla:

Jo no suplico, jo denuncio!!!

Votar CiU és votar PP.
Votar PP és votar Ansar, Cuaresma, Zaplana i Acebes. Es votar el Plan Hidrológico Nacional i Arias Cañete dient que s'aprobarà "por cojones". Es votar "Manda güevos" de Trillo. Votar la invasió d'Irak i l'alliberament de Perejil. És votar el YAK-42 i les masacres de l'11-M.

I Catalunya???

Votar PP es votar Vidal-Quadras, Sirera, Fernandez Díaz i del "boxador" Garcia Albiol.
Votar PP és dir no a l'Estatut, a les inversions i a les millores. És dir no al Català com a llengua vehicular.

Quan dius que CiU optarà per la opció que més beneficis pugui aportar a Catalunyas en realitat vols dir els beneficis que pugui reportar a CiU, es a dir, que faci el possible per torpedinar el govern de la Generalitat. I aquest nomes pot ser el PP.

Per això, votar CiU és votar PP.

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Joduco:

No faré ara un llistat de les propostes que fa el PSC, però si que has de saber que:

La violència de gènere ha estat una prioritat del PSC a Catalunya i del PSOE a Espanya, duent, per primera vegada, una lluita frontral contrra aquesta xacra.

El PSC ha mantinguta una aposta clara i concreta en temes de mobilitat i infrastructures. Precissament, al Masnou va tenir lloc la Declaració del Masnou on va exposar les línies d'actuació. Podras llegir el contingut en el meu post de 4 de desembre. També podras conèixer les inversions al maresme en rodalies en el meu post de 20 de febrer. Llegeix-los i coneixeras part de les nostres propostes.

Joan Font Gasulla ha dit...

calma amic suñé, que estas massa nerviós.Potser us fa por perdre el poder?Tranquils, que a Catalunya no us pendrem pas la cadira, la teniu massa enganxada. La veritat és que encara no sé d'on heu tret que CiU = PP. Diria que la passada legislatura va governar el PSOE malgrat no tenir majoria, no? Es va respectar la llista més votada, no? Allò que a Catalunya ens negueu tota possibilitat. Crec que en Duran ha estat sempre molt clar, la seva prioritat és un govern de ZP, amb independència de que ell en formi part o simplement en recolzi la investidura. En tot cas, hem de tenir molt clar, encara que vosaltres no us interessa, que Catalunya es juga molt, no es pot rendir malgrat que us entesteu en absorvir-nos com a nació. Després de més d'un quart de segle de democràcia, hem vist que ni uns ni altres, ni PP ni PSOE, ens ha donat mai res voluntàriament. Cal que els partits catalanistes, nacionalistes i sobiranistes (ERC i CIU) tinguin pes decisiu a Madrid per defensar els nostres interessos com a país. I per això animo a tots els catalans i catalanes que votin Catalunya, que votin partits nacionalistes catalans, els únics capaços de defensar un millor finaçament, unes millors inversions, més infraestructures, més respecte. Com més forta sigui catalunya en recursos, més qualitat de vida tindran TOTS els qui viuen i treballen a Catalunya. Votar PSOE o PP és votar més inversions per espanya i menys per Catalunya, és votar progrés per València, Aragó o Madrid, i desinversió a Catalunya. En benefici de tots els catalans i catalanes, el proper dia 9-M, voteu amb el cap, voteu nacionalisme català.

Joan Font Gasulla ha dit...

Per cert, com tu dius, votar PP és votar Aznar, Acebes i Zaplana, i votar PSOE és votar Guerra (que es cepilla l'estatut), Bono, Ibarra...el panorama tampoc és massa esperançador.

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Joan Font Gasulla:

Amic Joan, si que estic nerviós, i preocupat, i amb un cert punt d'engoixa... i la raó es la clara possibilitat que la dreta més retrògrada torni a governar a Espanya.

Recordes el darrer mandat d'Aznar?Fes memòria del que va passar, d'allò que va fer Aznar. Però no parlo ni de la Guerra d'Irak ni d'ETA... No, vull que recordis el trasvassament de l'Ebre, les matrícules del CAT, la recollida de signatures contra l'estatut, la lluita contra la llengua vehicular...

Has de tenir clar que no tinc cap problema per l'alternàcia del poder. Ni pels canvis de cicle. Forma part de la democràcia. Ara a Catalunya governen unes forces polítiques, abans havien governat altres.

De fet, el darrer mandat de CiU a la generalitat, en minoria, no va pactar amb ERC ni va oferir-li entrar al govern; ni va defensar un gran pacte sociovergent... va demanar el suport del PP a canvi de donar estabilitat a Madrid. Recordes?

La dreta promou l'abstenció. No vol mque la gent hi vagi a votar. Ja ho va dir la Botella la nit electoral del 14M: "Quan vaig veure la participació a Catalunya vaig saber que perdriem les eleccions". Ni més ni menys.

Volen poca participació, que la gents s'abstingui, i el suport de CiU.

I m'engoixa. Saber que poden tornar Acebes, Zaplana, Aznar, Mayor Oreja, Vidal-Quadras... i amb el més que probable suport de CiU.

Per que tu diràs el que vulguis. De fet, Pujol -tot un senyor- va jurar i perjurar que no pactariem mai amb el PP... i van arribar els acords del Majèstic...

El dia 9 Catalunya i Espanya es juguen molt, massa com per confondre la gent. L'únic vot de progrès, social i de garanties a Catalunya és el de PSC.

Catalans i catalanes: vot útil!!!!

Joan Font Gasulla ha dit...

Ernest, trobo molt lamentable que em diguis que nosaltres pretenem confondre a la gent.Realment em sap greu veure com podeu arribar a ser els socialistes de sectaris i manipuladors, sou una màquina destructiva de poder.Nosaltres no volem confondre a la gent, senzillament perquè creiem en les persones i en la seva intel·ligència. Preteneu vendre els governs socialistes com un oasi, amagant i negant les penúries que ens ha tocat viure en governs del PSOE,començant per la LOAPA, per l'AVE Madrid-Sevilla, i acabant pel cepillar el Estatuto, i el traspas de rodalies, i tantes promeses incomplertes. Tornes a treure l'argument de la por amb aznar, acebes zaplana... i vosaltres? i el mal que ens ha fet ibarra i bono? Cal que et recordi els episodis més foscos de la democràcia espanyola amb Felipe de President? Lamento veure com el PSC ha preparat la campanya electoral a Catalunya, eliminant tot tret catalanista per atraure al votant "sociata",; heu tret al carrer tots els pesos pesants del socialisme espanyol, chacón,montilla, corbacho, felipe, que no representen la catalanitat. On són els pocs socialistes catalans que us queden? on els heu amagat durant aquesta campanya? És una vergonya que encara intenteu vendre la moto que només vosaltres defensareu Catalunya, si a Catalunya heu estat incapaços de mantenir el vostre perfil catalanista, com ho fareu a Madrid?
NO em vinguis amb vots útils,i preocupeu-vos de fer trempar a la gent amb propostes reals i no amb la tàctica de la por i del si tu no vas,ellos vuelven.
Em sap molt greu el to que heu pres per pescar vots.
Visca Catalunya Lliure

Joan Font Gasulla ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
joduco ha dit...

Benvulgut Sr. Suñé

Nomès puntualitzar, que no criticaba els continguts del seu programe electoral.

La meva intervenció tan sols feia referencia a lo que arriba mes impactant per la TV o publicitat radiofonica que son les negacions (NO) a la feina feta pels altres, acompanyades de desqualificacions i insults cap a l'adversari.

Aniria molt be aplicar-nos un aforisme budista que en el programa de Catalunya Radio dels disabtes El Suplement, va fer esment el antropolèg Josep Mª Pericle, que diu : El que negas t'esclavitza el que aceptes et transforma

El passat ha existit no es pot negar, aceptar-lo ens permeterá no cometra els error que ens van allunyar, fer veure que no ha pasat res ens desvia no es recomanable i porta a mes crispació.

Per acomiadar-me dir que desitjo el millor per CATALUNYA.


Jordi