divendres, 28 de març del 2008

El PP no es contrario a la independencia de Kosovo y ICV está a favor

Ayer, en el pleno municipal del Masnou el grupo municipal de Esquerra republicana de Catalunya presentó una moción para dar apoyo al proceso de independencia de Kosovo. Un proceso plagado de irregularidades y en el que la base ha sido la participación en un proceso alegal de una parte de los ciudadanos puiesto que la otra parte habían abandonado el paín ante la presión del gobierno.

El portavoz socialista, Enric Folch, presentó los argumentos de nuestro grupo municipal y dejó claro los motivos del voto contrario. Como era previsible, CiU dió su apoyo a la misma con pequeños canvios léxicos. Pero ayer destacan dos posicionamientos, como mínimo, discrepantes con las líneas políticas seguidas hasta el momento: El voto afirmativo de ICV y la abstención del PP.

ICV asumió como suyos los argumentos que EEUU ha utilizado para dar apoyo al irregular proceso de kosovo. Y el PP no tuvo valor para decir lo que piensan y se quedaron en la comodidad de la abstención como si aquello no fuera con ellos.

En definitiva, el único partido político que dijo NO fue el PSC del Masnou.

13 comentaris:

Joan Font Gasulla ha dit...

És una pena veure com el PSC està completament subordinat al PSOE, i que tal subordinació arriba fins i tot a nivells municipals. Ja va quedar clar quan el PSC del Masnou va votar en contra d'una moció que instava a demanar la dimissió de la Ministra de Foment, la Meleni, i ahir es va tornar a fer palès, amb el vot del PSC en contra de la moció presentada per ERC sobre la recent declaració d'independència de Kosovo. Si a aquests nivell ja observem subordinació del PSC al PSOE, com algú pot confiar que els 25 diputats del PSC defensaran els interessos de Catalunya!! Sort que el Sr. Iceta comença a dir les coses pel seu nom, i la gran victòria del PSC-PSOE a Catalunya és gràcies a ZP, i que són els socialistes catalans qui estan en deute amb ell, no a la inversa... ai quin futur més negre que ens espera!

Euphorbia ha dit...

Perdona la meva ignorància però, què feu a l'ajuntament del Masnou votant a favor o en contra de Kosovo?

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Joan Font Gasulla:

El PSC del Masnou ha votat en consciència. No estem d'acord amb l'aberració de Kosovo.

Ja podeu anar dient el que voleu perque nosaltres sabem que volem i per això estem on estem.

Resposta a Euphorbia:

Ja veus!! Com al Masnou no hi ha problemes que solucionar la oposició se'n va de viatge.

Com a mínim el PSC ha estat consequent amb el seu vot no com el PP.

Joan Font Gasulla ha dit...

Home, perdoneu, però al Parlament de Catalunya també es va portar a votació una moció similar, presentada per un membre del govern de Catalunya.
En segon lloc, PSC ha estat conseqüent amb la posició oficial del PSOE, que aliant-se amb les grans potències mundials com xipre, rumania,grècia, no reconeix el nou estat de Kosovo. Per la seva banda, tot s'ha de dir amic Ernest, el PP, amb el seu vot segueix la seva coherència d'abstenir-se a votar mocions que no fan referència a aspectes locals del Masnou. No pots dir ara que no es posiciona, ha votat el que sempre vota en aquests casos.S'ha de ser sincer en tot.

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Joan Font Gasulla:

La moció que va presentar-se al Parlament de Catalunya no s'assembla en reas a la que va presentar-se al Masnou.

La del Parlament confiava a l'ONU la responsabilitat de trobar una solució de consens i avalada per la unió Europea i va ser votada abans de la decisió unilateral de Kosovo que es surtia del guió previst per Europa avalada pels EEUU.

La moció d'ERC demanda recolçar la independència a Kosovo fent seguidisme dels EEUU. I CiU i ICV hi van votar a favor.

I prou contens que heu d'estar, l'altre aliats dels independentistes és el PPC que va abstenir-se.

Em reitero en la meva posició, que és la del PSC del Masnou.

Anònim ha dit...

És cert, Ernest, per coherència hem votat abstènció. Jo entenc quan et costa a tu fins i tot pronunciar aquesta paraula, resulta difícil als socialistes.

I recorda, que les aliances no són sempre naturals, sovint, com seria en el cas del Masnou, responen a interessos locals. Per tant, aplicables a altres situacions actuals i/o futures.

Lluís Tejedor i Fabregat

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Lluis Tejedor:

Gràcies per la teva aportació. De totes formes coresponia el NO.

Hem de quedar!!!

rafasainz ha dit...

Me parece que algunos olvidan que el PSC, es un partido federal y no independentista y la posición de los compañeros de nuestro Ayuntamiento votan de forma coherente con lo que ha sido siempre su seña de identidad.
En la construcción de Europa, los Estado, ceden parte de su soberanía, en pro del bien común, lo cual es lógico.

Anònim ha dit...

Amigo Rafa:

Tienes razón, a algunos se les ha olvidado. He aquí un ejemplo de ello:

http://www.e-noticies.com/actualitat/lajuntament-dolot-reconeix-kosovo-35736.html

Siempre he dicho que esto del federalismo es como la antigua Unión Soviética. De ahí se explica vuestra posición sobre Kosovo.

Un abrazo, amigo.


PD: ...i per a tu també, Ernest, que després no vull represàlies (jeje)

Unknown ha dit...

El que no puc admetre es que constanment es posi en dubte l´independencia del psc, i menys ara que tenim 25 diputats, lo de kosovo es un error no hi ha res que dividei-xi mes que una independencia tutelada per una superpotencia, aixo es pan para hoy y hambre para mañana.El que es mes trist es que forçes politicas en contra del independentisme no votin a favor de la posicio dels socialistes, es bastant poc serios.En fi el cami es el federalisme i el que no ho vegi que s´ho faci mirar.

euiamasnou ha dit...

EUIA d’El Masnou davant la moció presentada per ERC en relació al reconeixement de l’Estat fraudulent de Kosovo, manifesta:



1er.-No compartim el vot afirmatiu donat pels companys de la coalició ICV, a la resolució de reconeixement de l’Estat fraudulent de Kosovo, presentat per ERC.


2n.- USA, el grup de contacte, i la UE han consagrat una aberració jurídica.
El reconeixement de la soberania de Kosovo per part de les principals potències occidentals, constitueix un veritable viratge de les relacions internacionals després de la guerra del 1999; la resolució 1244 del Consell de Seguretat afirmava que reconeixia la integritat del territori serbi, incloent Kosovo, que disposava d’una àmplia autonomia. La flagrant violació d’aquesta resolució redueix a pols el dret internacional. De que ens serveix redactar resolucions, si és per trepitjar-les?
La realitat és que el Kosovo independent no és sobirà i que la seva activitat econòmica legal és servir de seu a Camp Bondsteel, la més moderna de les bases militars del Estats Units al continent europeu.


3r.-ICV i Izquierda Unida (EUiA) són dos organitzacions soberanes unides per un programa electoral i que fora d’aquest, cada organització manté les seves posicions ideològiques, per tant els regidors de ICV-EUIA en aquest cas han votat SI a l’Ajuntament del Masnou en funció de la seva filiació política: els tres d’ICV (els regidors de ICV-EUIA de Sant Cugat del Vallès davant una resolució similar van abstenir-se)


El Masnou 29-3-2008

Anònim ha dit...

Resposta a EUiA, que suposo són les sigles d'Estats Units i Amèrica.

Els vostres companys han votat el que han votat i al mateix ple el regidor d'ICV es va afanyar, en la discussió de la moció, a corregir a l'Alcalde que a més calia afegir-hi EUiA quan es referia al seu grup, de manera que us han inclòs en el mateix sac.

En qualsevol cas, el mariscal Tito estaria molt orgullós de la vostra fidelitat.

Salutacions,


Lluís Tejedor


PD: ja era hora Ernest que algun dels teus articles tingui aportacions. Serà que has apostat per un afer del ple municipal. Segueix així i fins i tot jo consultaré amb més freqüència la teva pàgina.
A mi em falta temps per escriure al meu bloc com ho fas tu al teu, així que t'envejo sanament. Ara tinc massa feina amb els congressos que farem abans de l'estiu.

Salutacions.

euiamasnou ha dit...

Para Lluis Tejedor

EUIA esquerra unida i alternativa es el nombre que tiene Izquierda Unida ( IU) en cataluña.

supongo que Lluis Tejedor es ( según el perfil que publica en su blog):
Tinc 41 anys, . Sóc funcionari i estic graduat en Criminologia i Política Criminal. Actualment, estic estudiant la llicenciatura de Criminologia. soc president del partit popular ( PP) al Masnou i Secretari General del Maresme.

la abreviación de Estados Unidos es USA o EEUU

un saludo.