dimecres, 12 de desembre del 2007

On són els patriotes?

L’Artur Mas s’omple la boca parlant de la Casa Gran del Catalanisme, de projectes nacionals, del dret a decidir però, a l’hora de la veritat els diputats i senadors de CiU trien els interessos de partit per damunt dels de país. L’actitud política de CiU al Senat respecte dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2008 –amb el ja clàssic suport del PP- comportarà que es perdin quantioses partides pressupostàries destinades, per exemple, als barris afectats per l’arribada de l’AVE, a inversions sobre temes vinculats amb la immigració etc. Tant és així, que si el Congrés dels Diputats no pogués aixecar aquest veto de la Santa Aliança (CiU/PP), Catalunya perdria 670 milions d’euros d'inversions en infraestructures i un munt de diners previstos per a l’actualització de les pensions i els ajuts a les persones dependents.

On és el patriotisme dels senadors i els diputats de CiU? Doncs molt senzill: en la retòrica, en les paraules, i aquestes se les enduu el vent. Catalunya no guanya res amb aquesta actitud d’uns convergents que pretenen refugiar-se en raons competencials obviant que el que està en joc és la millora de la qualitat de vida de molts ciutadans. La proximitat d’una cita electoral no ho justifica tot. Sabem que en Duran i en Mas tenen dificultats objectives per tancar acords en les llistes a presentar a les eleccions generals. Sabem que hi ha mal humor a la coalició però, per damunt de les batalletes partidàries hauria d’estar el sentit comú al servei del país i d’això... res de res.

10 comentaris:

eduvila2 ha dit...

Jo, en aquest cas, estic d'acord amb la negativa de CiU...

Senzillament perquè:

- crec que em de començar a ensenyar que els catalans tenim poder.

- Ja no ens podem comformar amb les molles... ja volem el pa sencer!

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Eduard Viladevall:

Poder, molla i costra. Els tres elements que marquen la Casa Gran del Catalanisme...

Poder... poder tornar a manar, ni que sigui al costat del PP

Molla... per que surti el 3% corresponent i així poder sufragar la Casa Gran

I Costra... per mantenir adormida la gent amb somnis...

Segur que l'Aznar, Acebes, el Zaplana i el Rajoy us faran una Casa a mida, amb bons pans!!!

eduvila2 ha dit...

Ernest:

No conec pas les intencions de CiU ni ERC...

però espero que ni els uns ni els altres ajudin a governar, posant-se de cul, a 'peperos' o 'sociates'.

...de moment trobo bé que donem la cara i no ens dobleguem ('abans partís que doblegàs').

Joan Font Gasulla ha dit...

En primer lloc, i malgrat els esforços de molts per intentar amagar la realitat, Esquerra, un partit que conforma l'actual govern d'Entesa, també va votar en contra dels pressupostos al Senat. Potser a la pràctica el seu vot negatiu va tenir una importància relativa, però políticament és un cop d'efecte important, que no cal que us esforçeu a camuflar.
En segon lloc, l'estratègia de culpar a CiU de tots els desastres generats per la incompetència del govern, comença a fer-se pesada. Fa uns mesos l'apocalipsi venia pel vot en contra de CiU a l'anomenada (o mal anomenada) llei de dependència... que temps després es va constatar pel Consultiu, que vulnerava en un 70% el nou Estatut. Recentment es va posar el crit al cel quan CiU no es va sumar al pacte nacional per l'habitatge, i fa quatre dies el Consultiu declara que el seu articulat és contrari a la Constitució... potser és el moment de començar a entomar el mea culpa, enlloc de criticar constantment el què fa i deixa de fer CiU.
Per últim, pregunta retòrica: el PSOE hauria vetat els pressupostos al Senat si hagués governat el PP??

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Eduard Viladevall:

Apreciat Eduard, les intencions de CiU i ERC son clares... electoralisme pur i dur a tres mesos de les generals.

Respecte a l'ajud a governar, sincerament, jo també espero que no ens calguin per governar.

Resposta a Joan Font:

Joan, hom a d'assumir els seus errors, jo assumeixo els meus personals i com a membre del PSC puc assumir els del partit. Pel que fa als erros del PSOE, n'assumeixo la part que em toca, que no és tota. Ara bé, CiU sempre ha defugit de les seves responsabilitats, mai no a donat la cara i no ho farà.

CiU va fer possible que el PP governes Espanya com ho va fer a canvci de suport a Catalunya, deixant de banda ERC. Te'n recordes del Majestic... Te'n recordes del Català a la intimitat...

El trasvàs de l'Ebre, la Guerra d'Irak, la congelació salarial dels funcionaris públics, la maniupulació informativa -l'altre costra nacional-... i tantes i tantes barbaritats de les que en sou, com a mínim, corresponsables...

Vol dir-me que la manca d'inversió pública a Catalunyà no és responsabilitat dels governs d'Espanya i Catalunya en l'época en que gobernava PP a Espanya i CiU a Catalunya?

Recorda que no ha hagut millor gestió i més inversió a rodalies que quan la Mercè Sala era la responsable de RENFE...

I ara, per acabar, bloquejen al Senat tots els increments per a Catalunya!!!

És o no demagògia política???

Ernest Suñé ha dit...

Ampliació de la resposta a Joan Font:

He oblidat donar resposta a una pregunta clara i concreta que has fet i penso que en consciència he de fer-la.

Has dit: "el PSOE hauria vetat els pressupostos al Senat si hagués governat el PP"

La resposta és molt fàcil: El PP mai haguès presentat uns pressuposts tant favorables per a Catalunya en particular i per a l'Estat del Benestar en General, amb aquesta sensibilitat pels problemes reals de la gent com és l'habitatge, la salut i les infrastructures.

Joan Font Gasulla ha dit...

Benvolgut company,

Estic completament d'acord amb tu en què, a la vida, un ha de saber fer aquell exercici tant noble, honest, i ple d'humilitat, com és assumir les responsabilitats que puguin derivar-se de la seva actuació, tant en l'àmbit públic com privat. En aquest sentit, sóc el primer en admetre que durant els 23 anys de govern de CiU, s'han pogut cometre errors, segur que sí, i entre ells, segurament no haver tingut en compte ERC com a possible aliat polític. També és cert, que eren altres èpoques, on els republicans no tenien el pes polític i social que han adquirit en els darrers anys, venien d'una greu crisi interna, i potser calia deixar madurar el nou gir ideològic del partit.

No obstant, les teves paraules em semblen, si més no, paradoxals. Exigeixes responsabilitats, quan el proper dimarts, la Ministra Àlvarez serà, amb tota probabilitat, reprobada al Senat per la seva pèssima gestió al capdavant del Ministeri. Malgrat aquest fet històric, encara és hora que, amb humilitat, noblesa i de forma democràtica, assumeixi les responsabilitats per la seva nefasta gestió en l'execució de l'obra pública a Catalunya. Crec que no és responsabilitat de CiU el control, la gestió, i la supervisió de l'execució de l'obra pública. Crec que no és CiU qui ha primat fer arribar l'AVE abans de les eleccions generals, per sobre de la qualitat i seguretat de l'obra.
Tanmateix, avui ens llevem amb la notícia que el desplegament de l'Estatut està paralitzat gràcies al govern “amic” de Zapatero, que es fa fort davant la manca de valentia i de fermesa del govern d'Entesa. Crec que això tampoc és culpa de CiU. Com tampoc crec que s'hagi de fer coresponsable a CiU de la guerra d'Irak, la manipulació informativa, o tantes altres coses que ens imputes, pel sol fet d'haver permès l'estabilitat del govern espanyol durant el mandat del PP. És com dir que CiU és responsable de les atrocitats que va portar a terme el govern del PSOE amb el GAL, pel sol fet de donar suport a l'executiu espanyol. CiU, a diferència d'altres partits, sempre respecte i respectarà la llista més votada, i històricament sempre ha garantit l'estabilitat dels governs de Madrid, siguin del color que siguin, o tampoc recordeu que Felipe González va poder governar gràcies a CiU?? I posats a recordar, aquell govern socialista ha estat, i amb diferència, el més negatiu per Catalunya en tots els aspectes. I aquí no s'han d'assumir responsabilitats??

Et recomano que et passis algún dia per l'hemeroteca, que de ben segur que trobaràs talls o retalls interessants. Per exemple, recordo unes declaracions del Conseller Castells en les què afirmava que els acords en matèria de finançament subscrits entre CiU i el PP, no van ser tant dolents per Catalunya, o també no fa gaires setmanes, en una entrevista de Jordi Basté al Ministre Clos (el món a Rac 1), l'ex- alcalde va assumir que el problema de les infreastructures a Catalunya prové d'un dèficit inversor dels últims 5 anys.... si no em traicionen els comptes, els últims 4 anys ha governat el tripartit a Catalunya i el PSOE a Madrid.... no pas CiU.
Per últim, dir-te que despenjar-vos ara amb uns pressupostos més o menys “dignes” econòmicament per Catalunya, després de 4 anys de govern, és si més no, demagògic i electoralista. Heu tingut 4 anys per posar remei a la manca d'inversions, i fer-ho ara, a toro passat és massa fàcil.

Ni dretes ni esquerres... CATALUNYA!!

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Joan Font:

Genial! CiU no va pactar amb ERC per que no tenien pes polític ni social...

Digueu la veritat: ERC ha estat vist per CiU sempre com un rival en la vessant nacionalista. Vau estimar-vos més donar-li corda al PP que a ERC...

No faré més retrets a CiU, ni com a federació ni com partits independents, no val la pena. Com molt be has dit, les hemeroteques estan a disposició de qualsevol.

Pel que fa a la gestió de la Ministra, repetiré el que he dit en altres ocasions: La gestió, en general és acceptable i amb nota, la gestió en particular del problema de l'arribada de l'AVE a Barcelona i la crisi de rodalies no ha estat resolta en forma i temps i cal fer autocrítica i molt forta per aquest tema.

Tant si ha estat la premura de l'arribada de l'AVE com la manca de diligència en el control dels concessionaris, hi ha una responsabilitat de qui governa i en aquest no defugirem... ara bé, pretendre qüestionar tota una gestió per un fet és del tot inadeqüat. No correspon la dimissió de la Ministra però segurament la Ministra hauria d'haver mostrat més humilitat i responsabilitat en el tema.

Vull recordar-te que el Sr. Federico Trillo, Ministre de Defensa del PP, no nomes no va dimitir quan van morir 62 militars espanyols pel desatre del Yakolev 42 a Turquía per utilitzar un avió que incomplia la normativa per volar, que els pilots no havien complert el protocol de descans i que es va fer una identificació errònia dels cadàvers el que va comportar un lliurament de cossos equivocat als familiars, que van enterrar cadàvers que no pertanyian als seus fills i amics i que van haver de desenterrar novament per fer el canvi definitiu.

No va dimitir i el PP va rebre el suport de CiU al Congrés.

Tambe he de dir-te que conec les declaracions del company Castells. Efectivament, una persona com ell, pragmàtica, responsable i molt coneixedora de l'economia i dels acords ha manifestat mñes d'una vegada -jo he estat testimoni al Masnou- que no eren dolents els acords que va aconseguir CiU, pero millorables. La proba és que ara en tenim més i millors, perpò no he sentit ningú de CiU dir-ho...

Per cert, les dretes (CiU i PP) manteniu les mateixes premisses de crítica envers els governs quan no son del vostre color o signe... hauriau de canviar el discurs doncs jo ara no distingeixo si qui parla és del PP, de CiU quan parleu de la gestió del Govern de la Generalitat... Fins i tot coincidiu amb Ciutadans en moltes de les vostres crítiques!!!

Per acabar, sento dir-te que la frase ni dretes ni esquerres... Catalunya és tot una declaració d'intencions. No vull una catalunya monocolor, aburrida i empalagosa on la discussió més important sigui el tamany de la bandera i això tampoc no ho vull per Espanya.

Com t'he dit abans, manteniu el mateix discurs que el PP a Espanya.

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Joan Font:

Genial! CiU no va pactar amb ERC per que no tenien pes polític ni social...

Digueu la veritat: ERC ha estat vist per CiU sempre com un rival en la vessant nacionalista. Vau estimar-vos més donar-li corda al PP que a ERC...

No faré més retrets a CiU, ni com a federació ni com partits independents, no val la pena. Com molt be has dit, les hemeroteques estan a disposició de qualsevol.

Pel que fa a la gestió de la Ministra, repetiré el que he dit en altres ocasions: La gestió, en general és acceptable i amb nota, la gestió en particular del problema de l'arribada de l'AVE a Barcelona i la crisi de rodalies no ha estat resolta en forma i temps i cal fer autocrítica i molt forta per aquest tema.

Tant si ha estat la premura de l'arribada de l'AVE com la manca de diligència en el control dels concessionaris, hi ha una responsabilitat de qui governa i en aquest no defugirem... ara bé, pretendre qüestionar tota una gestió per un fet és del tot inadeqüat. No correspon la dimissió de la Ministra però segurament la Ministra hauria d'haver mostrat més humilitat i responsabilitat en el tema.

Vull recordar-te que el Sr. Federico Trillo, Ministre de Defensa del PP, no nomes no va dimitir quan van morir 62 militars espanyols pel desatre del Yakolev 42 a Turquía per utilitzar un avió que incomplia la normativa per volar, que els pilots no havien complert el protocol de descans i que es va fer una identificació errònia dels cadàvers el que va comportar un lliurament de cossos equivocat als familiars, que van enterrar cadàvers que no pertanyian als seus fills i amics i que van haver de desenterrar novament per fer el canvi definitiu.

No va dimitir i el PP va rebre el suport de CiU al Congrés.

Tambe he de dir-te que conec les declaracions del company Castells. Efectivament, una persona com ell, pragmàtica, responsable i molt coneixedora de l'economia i dels acords ha manifestat mñes d'una vegada -jo he estat testimoni al Masnou- que no eren dolents els acords que va aconseguir CiU, pero millorables. La proba és que ara en tenim més i millors, perpò no he sentit ningú de CiU dir-ho...

Per cert, les dretes (CiU i PP) manteniu les mateixes premisses de crítica envers els governs quan no son del vostre color o signe... hauriau de canviar el discurs doncs jo ara no distingeixo si qui parla és del PP, de CiU quan parleu de la gestió del Govern de la Generalitat... Fins i tot coincidiu amb Ciutadans en moltes de les vostres crítiques!!!

Per acabar, sento dir-te que la frase ni dretes ni esquerres... Catalunya és tot una declaració d'intencions. No vull una catalunya monocolor, aburrida i empalagosa on la discussió més important sigui el tamany de la bandera i això tampoc no ho vull per Espanya.

Com t'he dit abans, manteniu el mateix discurs que el PP a Espanya.

Joan Font Gasulla ha dit...

En primer lloc, agraïr-te els comentaris realitzat, de vegades és complicat poder iniciar un debat polític intens, però correcte en tot moment en les formes. M'és d'un fa del silenci el seu millor aliat. Merci per mantenir viu el debat. I tot continuant en ell, fer-te un parell de reflexions al respecte. Crec que és obvi que, a Catalunya, el rival per antonomàssia de CiU, és, ha estat, i continuarà essent, PSC-PSOE. ERC, des del meu punt de vista personal, és com aquell germà petit,amb el què tard o d'hora ens hem d'entendre, però en aquesta etapa adolescent per la què passa, hi ha més emprenyades que no cap altre cosa.
El què no puc admetre és que em diguis que la gestió de la Ministra Álvarez hagi estat per treure nota... Crec que no admetre la mala gestió de la Ministra és enriure's a la cara de tots aquells usuaris que hem estat afectats durant tants i tants mesos, i què amb paciència de Sant hem aguantat estoicament. Pel ciutadà, aguantar totes aquestes penúries, i veure com ningú admet responsabilitat, ni dimiteix, ni la cessen, i a sobre mostra una actitut arrogant, crea desafecció per la política. Després no ens queixem si l'abstenció és el nostre pa de cada dia en qualsevol comicis electorals. Per dignitat, però sobretot, per respecte a tots els què hem patit el caos de renfe, la Sra. Ministra hauria d'haver estat cessada.
En tercer lloc, és normal que ara, els pressupostos i acords econòmics siguin millors que els anteriors, només faltaria ara que haguessim subscrit uns acords pitjors, és llei de vida, tota renegociació és per millorar i no empitjorar.
En quart lloc,titllar que CiU i PP mantenen el mateix discurs... crec que és per dir un "mecaguncony". Em deixes perplexe, la veritat. Ja sé que us toca fer aquest joc, el de posar en el mateix nivell a CiU i PP per tal de fer por de cara a les eleccions generals. Però la gent no és tonta amic Ernest, i fer creure que CiU i PP estan en la mateixa onda, és, si més no, fer demagògia barata. El dia 1 de desembre va ser el PSC qui es va aliar amb el PP i ciutadans per quedar-se a casa, quan el poble de Catalunya es manifestava per obtenir més justicia i poder polític pel seu país. On era el President dels catalans?? Es pot dir que el PSC-PSOE comparteix el mateix ideal polític del PP, que es regeix per una Espanya unida? On és el federalisme del qual sempre en presumiu quan al final, el PSOE vol el mateix per Espanya que el PP?ELs rumors creixen per Madrid,i ja es parla de possibles acords PP-PSOE per modificar la COnstitució. No creus que sou vosaltres les que teniu més similituts amb el PP sobre el model d'estat que voleu? On és el catalanisme del PSC? El representa Montilla, Chacón, de Madre, Corbacho? On és en Pascual Maragall i la Diana Garrigosa? El temps dirà, i sobretot posarà a tothom al seu lloc, començant per la Ministra Álvarez.

Per últim, si, nosaltres volem que a Catalunya el tret diferencial sigui el nacionalisme. No creiem en la dicotomia esquerra-dretes que a vosaltres us interessa mantenir viva per justificar el govern d'Entesa.Em sap molt greu que, havent una majoria nacionalista a Catalunya, el nostre mapa polític estigui pintat amb vermell, igual que moltes altres comunitats... quina nostàlgia de temps passats, quan Catalunya i Euskal Herria eren els únics territoris governats per nacionalistes, ara ja estem cada dia més aprop de l'assimilació espanyola.

Ni dretes ni esquerres, CATALUNYA LLIURE!