dilluns, 24 de desembre del 2007

Lectures per Nadal

Ara ens trobem de ple a les festes de Nadal i la tradició ens diu que és el moment per fer regals a parents i amics. Si voleu un consell, hem de defugir del consumisme inútil, de la despesa per la despesa, de regalar només pel nombre de vegades que ha sortit a la televisió o premsa.


És el moment de regalar llibres. La lectura és alliberadora, alliçonadora i necessària en aquest mon tant canviant.


Em permetreu la llibertat que us recomani dos llibres.


El primer, es una aproximació a la figura del President del Govern. Madera de Zapatero. Retrato de un presidente, está redactat com si d'un documental es tractes, amb moltes estrevistes i molts canvis d'impresions de la majoria de polítics importants i familiars i coneguts.

El segón, un llibre de ficció de molta actualitat escrit però fa uns segles per Daniel Defoe. Es tracta de la Historia del Diable. Faig una transcripció de la introducció que duu el llibre:

El Diable és un dels protagonistes preeminents de la cultura occidental. L'Església li ha atribuït, des de la seva fundació, tota mena de crims, malvestats i dolenteries. Ara bé, potser Satanàs no és tan poderós i malentranyat com el pinten aquells qui al llarg dels segles han portat la veu cantant en matèria de religió. Daniel Defoe fa gala dels seus vastos coneixements polítics, històrics i literaris, de la seva erudició bíblica i, sobretot, de la subtil ironia que carateritzà la seva obra per oferir als lectors que sàpiguen llegir entre línies la veritable història d'aquest ésser que, tot i que se'ns ha mostrat sempre astut i sanguinari, ha estat massa sovint l'ase dels cops.

Aquest llibre te un significat especial. En primer lloc, per que és el fruït de l'esforç d'una editorial jove -ADESIARA- que ha entrat amb molta empenta; i en segón, per que l'alma mater de la mateixa és la meva amiga i companya de grup municipal al Masnou Cruz Alvarez Artidiello, tot una delícia de persona. Felicitats!!!

Que la lectura d'aquest llibres us ajudi aquestes festes.

6 comentaris:

Alexis Vizcaino ha dit...

Aprofito aquest apunt per desitjar-te Bones Festes i també per animar-te a agregar el teu bloc a la comunitat de blocaires del Masnou Ple de Blocs!
Alexis

eduvila2 ha dit...

la primera lectura no és massa alliberadora, el que volem per nadal és oblidar els mals polítics!

ara bé, canvia alguna cosa entre els dos llibres? en els dos el protagonista ve a ser la mateixa persona! jeje

Et faré cas en la segona lectura, sembla interessant.

Bon Nadal, Ernest!!

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Alexis Vizcaino:

Agraeixo els bons desitjos i, sens dubte, agregare el meu bloc a la comunitat Ple de Blocs...

Resposta a l'Eduard Viladevall:

Les recomanacions són per mostrar camins existents però sense generar l'obligació de seguir-los. El joc que utilitzes respecte als protagonistes dels llibres està forçat. Si llegeixes el segón te n'adonaràs que el diable ha estat utilitzat com a referent de les malifetes desl homes quan aquest han volgut expiar els pecats...

Resposta al Ramon Bassas:

Gràcies pels teus desitjos. Fes-ho extensiu a tota la familia socialista de Mataró.

eduvila2 ha dit...

carai Ernest! segueix la broma!
tanta sequedat per Nadal és perjudicial!

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a l'Eduard:

La resposta estava feta amb ironia... ZP, com el Diable, ha estat l'ase dels cops de la dreta i dels sectors més rancis de l'espanya profonda... com el Diable.

De fet, el recomanar els dos llibres no ha estat casual...

Bon Nadal i que el Tió cagui molts Torrons, que Sant Nicolau i el Pare Noel et portin el que desitjes i els Reis... aquest res, que no ets monàrquic!!!

Una abraçada!

eduvila2 ha dit...

jeje igualment Ernest! el pare noel no... i sorprenentment els reis sí! no sóc monàrquic, però aquests reis sí que mereixen corona, perquè treballen tot l'any per fer màgia! (tot i que diria que en aquells temps reis eren homes savis i no reis per voluntat divina).

una abraçada sincera i bones festes!