dimarts, 24 de juliol de 2007

Noticies del Masnou i del món

Vaga de DOGI
Avui, per garantir que l'ERO de DOGI s'ajustarà a les necessitats reals i haurà una gestió on es prioritzi les baixes voluntàries davant dels acomiadaments així com per conscienciar les parts implicades que darrera hi ha moltes famílies, els sindicats de DOGI han convocat una jornada de vaga. Aquesta jornada, respaldada per la majoria de partits polítics, rebrà també el suport del govern del Masnou. L'Alcalde, Eduard Gisbert, ha convocat a les 13 hores a la Casa Consistorial els sindicats per donar-lis el suport de forma personal.

Campus Party
Com sabeu, estic de vacances a Requena, a la província de València. Avui a la tarda he anat a València capital (a les 18 hores erem a 39 graus) per fer bon seguiment de la Campus Party. Cada any intento pasar una vegada. Així si que es potencien les noves tecnologies!!!!

Aquest any, la velocitat d'accés és de 5GB!!!!

Justícia???
Llegeixo en premsa que un jutge de Múrcia ha retirat la custòdia d'un fill a la mare per ser lesbiana. Segons recull la decisió del jutge, la seva orientació sexual "influeix negativament" en l'educació de les seves filles... Un gerro d'aigua freda a la llibertat sexual i una sentència inconstitucional per discriminar per raó de sexe.

El segrest de la revista "El Jueves" per suposades injúries a la Corona ha suposat un gerro d'aigua freda a la llibertat d'expressió en la democràcia.

El Fiscal General hauria d'haver segrestat l'auto del jutge de Múrcia per atentat a la llibertat, mentres que el Jutge de Múrcia, al Fiscal General, hauria de retirar-li la custòdia de la revista "El Jueves" per haver influit negativament en la nostra educació...

11-M
El diari La Razón, un cop abandonada la defensa de la trama d'ETA a l'11-M resulta que ara troba proves de la trama d'Al Qaeda a cada pedra que aixeca. Publica que els marroquins detinguts a Itàlia per pertànyer a aquesta organització havien tingut contactes amb persones vinculades amb l'11-M.....

CiU
Sembla ser que Mas i Duran han signat un pacte de no agressió per poder afrontar les generals. A veure quant dura. De moment, l'estratègia ha estat acordada en una reunió sense tensió... que ja és molt.

Salaris als Alcaldes de municipis petits
Llegeixo una noticia a El Punt, on es posa de manifest que la Generalitat i en particular el departament de Governació que dirigeix el Conseller Puigcercós, d'ERC, vol pagar un sou als Alcaldes dels municipis petits, de fins a 2.000 habitants, per dignificar el treball dels càrrecs locals i garantir que l'alcalde, o que la persona de la corporació municipal que es designi, es pugui dedicar a l'Ajuntament. El departament de Governació s'ha basat en els exemples de Navarra i Balears que ja l'apliquen des del mandat passat.

Segons diu el diari, la conselleria ha mantingut contactes amb les dues entitats municipals, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, que, de fet, disposen de propostes pròpies de retribucions, per explicar-los el projecte.

He llegit la Llei Foral 23/2003 on s'estableix el sistema de compensació i és molt interessant. D'entrada no limita els municipis que poden acollir-se. Tots els de la comunitat foral estan inclossos. En el cas de municipis d'entre 10.001 i 50.000 habitants, la comunitat abona fins els 55% del salari i no sobrepasarà la xifra de 36.060 Euros, pel que es suposa que, per a l'any 2003, en aquest suposat municipi, el salari de l'Alcalde podia arribar fins 65.563 Euros. Aquest ajut també afecta a la resta de càrrecs electes amb dedicacions totals o parcials en els mateixos percentatges.

Si apliquem els increments que ha patit durant aquest anys la inflacció anyal, obtindrem que un Alcalde de la comunitat foral, el municipi del qual estigui entre 10.001 i 50.000 habitants, tindria de salari aproximat 73.792 Euros.

La FMC i l'ACM, que han estat consultades per la conselleria, proposen per a un Alcalde a dedicació d'un municipi com El Masnou un salari d'entre 61.000 i 73.000 Euros. Aquest salari ha de servir per a realitzar els càlculs de la resta de salaris de regidors a dedicació de la corporació.

El salari de l'Alcalde del Masnou, que no cobrarà per que no ha volgut tot i que seva dedicació ha estat i serà total, va ser acordat pel Ple de l'Ajuntament per totes les forces polítiques amb excepció d'ERC en 60.000 Euros.

Sense comentaris.