divendres, 20 de juliol del 2007

Jugada d'escacs...

Es veia venir. L'arribada de Rodrigo Rato de nou a la política espanyola comença a remoure consciències i estructures dins el cau popular. El fins ara líder del PP català, Josep Piqué, ha presentat la dimissió per un nou enfrontament amb la cúpula del seu partit a Madrid, i especialment amb Angel Acebes, representant de l'ala dura i candidat favorit de l'ultradreta.

Piqué, que ha abandonat tots els seus càrrecs polítics i organitzatius deixa Mariano Rajoy més sol que un mussol, en mans del tàndem Zaplana-Acebes i encarant unes eleccions generals que saben que perdran de forma contundent. I arriba en un moment inoportú pels interessos de Rajoy i del PP.

A la carta de dimissió, Pique denúncia la clara desautorització rebuda per part del Secretari General del seu partit en el que no oculta que hi ha mesquindats i misèries i l'encoratja a trobar un sustitut de valua.

Ara toca saber qui serà el sustitut de Piquè. Fora també un home de consens com és Xavier Vendrell, resten nomes els representants més durs: Sirera o Fernandez-Diaz. El primer, però, és un ilustrat mentres que el segón és un malcarat, tot i que els dos son fidels amb la línia i estratègia que marca Acebes.

I és que ja no hi ha dubte. El PP està governat per Acebes. Zaplana és el seu gos de confiança. I Rajoy és un titella que va camí de la seva sepultura política.

I aquesta és la jugada clau. Pique marxa de la nau popular, despres de diversos enfrontaments amb la cúpula actual i especialment amb Acebes, de forma contundent i marcant amb claretat la seva aposta per una dreta més moderada. Deixa la política per coherència i posant en evidència les injerències que ha patit, de forma que encara remarca més la seva imatge de persona coherent i responsable. Ara toca esperar la crida de Rato.

Rato ja te el seu segón. El seu aterratge no hauria pogut ser més mogut.

NOTA: Algú haurà de revisar la informació del seu bloc, doncs en poques hores aquesta ha quedat totalment obsoleta i desautoritzada.