dijous, 14 de juny del 2007

Responsabilitats polítiques per l’11-M?

El judici de l’11-M està a punt d’acabar. La fiscalia ha fet la seva exposició i ha demanat condemnes per la majoria de processats i ha aprofitat per dir quatre veritats sobre el judici paral·lel que alguns diaris amb clares influències polítiques i una emissora episcopal han dut a terme aquests anys.

Ni una sola prova vinculant contra ETA.

L’argumentari del PP ha quedat esmicolat i és més que probable que la sentència inclogui alguna referència al mateix.

El jutge, “un dels seus”, com van manifestar més d’una vegada per la seva vinculació a una determinada associació de jutges, ha realitzat una tasca més que admirable, tot i que ha consentit, de vegades, que alguns arguments i explicacions de “presumptes” advocats, ratllessin el surrealisme, amb la única intenció de vincular la banda terrorista basca.

Per les manifestacions dels policies, queda clar que el Sr. Acebes, quan va manifestar que l’explosiu era titadyne, el mateix que utilitzava ETA, estava mentint. I hauria de ser jutjat.

Igualment van mentir altres polítics destacats del mateix partit. I haurien de ser jutjats.

Només puc donar suport a l’editorial d’ahir del diari “El País” en suport de les paraules del fiscal cap de l’Audiència Nacional, Javier Zaragoza, en el judici del 11-M i que es va pronunciar a favor de que el PP rectifiqui i reconegui la realitat de la mentida que va muntar al voltant de les teories de la conspiració.

També estic plenament d’acord amb l’article de Luis Arroyo titulat “¿Quién les dijo que si era ETA ganaban?”, on aposta clarament per una intencionalitat en la mentida amb objectiu d’obtenir rèdit polític.

Com diu Maruja Torres al seu article “El Cabezazo”, on compara les veritats de la fiscal contra els periodistes mentiders amb al cop de cap de Zizu a la final de la copa del mon, on una acció fora de lloc te més sentit que mai per la gravetat dels fets dels altres i la impotència davant el fet de saber que no els passarà res.

Jo, públicament demano que la fiscalia investigui les accions manipuladores dels polítics que ens manaven aquella fatídica data i posi a la banqueta dels acusats els senyors Acebes, Zaplana, Rajoy, Aznar i la resta de mentiders del Partit Popular i, això sí, els garanteixi un judici just.