dilluns, 18 de juny del 2007

Comença un nou mandat.

La pressa de possessió
Aquest dissabte, Eduard Gisbert va ser novament investit Alcalde del Masnou com a candidat de la llista més votada. Els vots del seu partit, el PSC, com de la coalició d’Iniciativa per Catalunya –Vers i Esquerra Unida Alternativa no van ser suficient per assolir una majoria suficient. CiU i el PPC van votar els seus candidats mentre que ERC, en una decisió prudent que els honora, va decidir abstenir-se donat el que va passar l’anterior vegada.

L’acte, molt protocol·lari però carregat de moltes anècdotes, va ser seguit per més de tres-centes persones entre la sala de plens i la 2a planta de Can Malet.

Tots els partits de la oposició, sense excepcions, van voler mostra la seva cara més amable i van oferir-se a l’Alcalde per arribar a pactes. Fins i tot, algun grup va ser capaç de fer autocrítica i assumir que els resultats no eren els esperats fet que els honora.

En acabar, es va cantar l’himne de Catalunya “els segadors” per tots els presents.

Cliqueu aci si voleu veure les fotografies de l'acte.

La Governabilitat
Com queda patent, l’equip de govern està en minoria. Disposa de deu regidors mentre que la oposició, amb onze, podrà tombar propostes del govern si aquestes no han estat degudament acordades amb antelació.

Dit així, sembla difícil haver de governar, però, amb un anàlisi una mica més profund veurem que ens podem trobar amb tres grans grups opositors: El primer, el front nacionalista, on CiU i ERC juntes sumen només 9 regidors, el segon, el front de dretes, on CiU i PPC sumen un menys, 8 regidors, i el tercer i més complicat, el front comú, que sumen, entre CiU, ERC i PPC, 11 regidors. Aquest darrer és el que podria possibilitar que alguna de les accions del govern no fos aprovada, pel que la tasca que ens queda és la d’arribar a acords puntuals, amb cadascuna de les forces opositores.

Jo personalment espero que ERC, en la seva aposta per restar fora del govern no perdi de vista que la majoria de temes que realitzarà el govern en aquest mandat ells han estat partícips. Nosaltres, amb humilitat, farem el possible per que ERC, des de la oposició, trobi el seu lloc.

El Govern
La negociació amb els ara socis de govern va ser molt difícil. El seu equip negociador format per tres persones va mantenir una fermesa inusitada i els acords van estar a punt de trontollar en diverses ocasions.

El que si és cert és que la decisió d’ERC de no formar part del govern va canviar el pes específic d’ICV-EUiA dins la negociació, dificultant molt la negociació per un enrocament de les seves postures. Al final, i com és sabut, vam arribar a un acord complert.

Si voleu llegir els termes de l’acord cliqueu aci.

En aquest moments, estem a l’espera que l’Alcalde del Masnou signi el nou cartapaci municipal on hi haurà l’assignació de responsabilitats per al proper mandat.

1 comentari:

La Guineu d'Ocata ha dit...

ja els hi podeu anar fent la pilota a ERC... "donar a ERC el protagonisme que mereix"

espero que s'hagin recuperat del cop al cap que es van donar fa 4 anys...

de totes maneres, sort pels propers 4 anys!