dilluns, 11 de juny del 2007

Primera entrada al meu bloc!!!

Estic satisfet.

Aquesta serà la primera entrada al meu bloc. Tinc tantes coses a dir!!!

El primer de tot, gràcies a totes les persones que, el passat 27 de maig, van donar al partit dels socialistes del Masnou una victòria, tant merescuda com treballada.

Amb set regidors i sent la força més votada, hem iniciat contactes amb la resta de forces polítiques –totes- per intentar establir un nou govern pel Masnou.

Voldríem, com hem dit durant la campanya, reeditar el pacte d’esquerres i de progrés, però ERC, amb la seva decisió sobirana d’anar-se’n a la oposició ho ha fet impossible...de moment. Jo, de veritat, no descarto res a mig termini.

Si arribem a un acord amb iniciativa el govern estaria en minoria (7+3) el que faria indispensable arribar constantment a acords per poder governar, fet que d’entrada farà aquest mandat més interessant.

Descarto qualsevol altre majoria on no hi sigui el PSC, però ho dic des de la humilitat, donat que ja hi ha partit que han manifestat la seva voluntat de no sumar-s’hi a aquesta hipotètica majoria alternativa.

Però, que passa si no hi ha pacte amb iniciativa? La resposta no és tant obvia com sembla. Si no tenim la capacitat –ambdós partits- d’entendre’ns, podrien trobar-nos amb que el proper govern estigues en minoria, però més feble, i amb més limitada capacitat de reacció.

Si això es dona, caldrà sumar-hi esforços, tots plegats, per aconseguir arribar a acords que ens permetin governar, tenint present que cada ple es convertirà en una espècie de “tots contra el PSC”.

Òbviament, i per raons d’esperit de govern esperem que hi hagi forces polítiques amb suficient seny com per, des de l’oposició, asseure’s per arribar a acords i així fer el Masnou un municipi governable.

De moment, el dissabte 16 de juny, a partir de les 19 hores cal escollir l’Alcalde del Masnou. Si tots els partits votessin el seu cap de llista, al no haver cap candidat amb majoria absoluta, l’Eduard Gisbert seria escollit Alcalde al tenir la seva candidatura més vots que cap altre.

Ja veurem, dissabte, que passa!!!!

1 comentari:

Ramon Bassas ha dit...

Benvingut a a blogosfera i gràcies per lincar-me.