divendres, 7 de novembre del 2008

Com és CDC?

Les dos cares de CDC...

Darrerament he mantingut un cert debat amb en Jordi Ballvé, també conegut com Higgins, sobre un article que na publicat al seu bloc anomenat El Canvi , al mateix afirma entre altres barbaritats que els diners abonats pel govern del Masnou per la Casèrna, gairebé un milió, no han estat ben donats ja que aquesta havia d'haver estat cedida de forma gratuïta. De fet, les seves frases són, i reprodueixo textualment:

(...) pagar un milió d’Euros al exercit espanyol per recuperar l’antiga caserna de la Guardia Civil? Per qui no ho sàpiga aquests terrenys (els de la caserna) van ser donats gratuïtament pel govern Municipal del moment, i a efectes jurídics, un cop cessada l’activitat pels quals van ser donats haurien d’haver estat retornats de manera gratuïta

De ser cert això, es a dir que i utilitzant la seva frase, "a efectes jurídics" hem comés una ilegalitat ja que ens hem deixat embaucar!!! No se com no corres a denunciar-nos als jutjats pel malbaratament de recursos...

Gens més lluny de la realitat. Ho sento, Jordi, però la teva frase, o està redactada malament i no has sabut expresar el que volies dir o, simplement, dius mentides.

Primer, has de saber que tot i que efectivament els terrenys on s'ubicava van nseer cedits gratuïtament per l'alcalde frranquista de torn i fins i tot va finançar part de la construcció, aquesta cerssió va fer-se sense condicions com, per exemple, que en cessar l'activitat retornés al municipi. A més, el temps transcorregut des de la cessió -més de quaranta anys- feia que la titularitat fos de l'Estat espanyol.

Segon, també podriem haver optat per no comprar els terrenys. La tipologia urbanística del mateix impedia la construcció d'habitatges per especular però no hagués evitat la construcció d'un hotel o d'una residència privada. I al no voler-ho l'Ajuntament aquest hagués anat a subhasta, sense cap garantia de rebaixa de preu -llavors no hi havia la crisi actual-

Tercer, l'import a abonar es realitzarà en terminis que faciliten el seu pagament sense que aquest suposi una càrrega ingent per a les arques municipals.

Quart, l'adquisició dels terrenys permetrà a l'Ajuntament fer, per primera vegada a la història, habitatge de venda en una promoció municipal que garantirà el retor íntegre dels diners abonats i permetra els seus compradors resatar al masnou. Per cert, i com suposaras, definirem el perfil per que siguin persones que, d'altre forma no podrien arribar a adquirir l'habitatge.

Pel que fa a altres referències del post, m'estimo més no parlar i deixar-les per no dites. Aquesta és una cara de CDC: poc informada, sectària, en definitiva, sense arguments...

I ha, però, altre cara de la mateixa moneda.

Efectivament, he de reconèixer que el Pere Pares que feia molts mesos que no escribia un post -des del juliol del 2007- ha escrit un i força interessant. En l'article Governabilitat al Masnou ? fa una refelxió molt interessant respecte a la fermessa de CDC en el que denomina quatre punts irrenunciables i que, com formaven part de les prioritat del govern han estat executats o ho seran ben aviat.

S'han trencat, doncs, els ponts del diàleg?

En una reflexió plena de pragmatisme i sentit comú, en Pere ens diu que "en política sempre cal deixar espais oberts a l’entesa" i llença un cable al dir "tinc en consideració la responsabilitat dels socialistes del Masnou i com no podia ser d’altra manera els segueixo considerant intel·ligents...".

Per ací anem bé....

6 comentaris:

Lluís Tejedor ha dit...

Home Ernest:

La lectura que fas de l'escrit d'en Pere Parés és molt més que optimista. Jo ho deixaria en què és un polític ordenat i educat i que sap acabar bé allò que escriu, per no ferir susceptibilitats. Res més.

D'aquí a la sociovergència, hi ha un tram llarg.

Salutacions,

Lluís



PD: espero amb impaciència els teus escrits quan abandonis responsabilitats que emmordassen. Una mena d'Alfonso Guerra a "Temas".

activista ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Xavier Duran ha dit...

Qua pasa Ernest, el nostre amic Màxim apreta i no es deixa apretar?

Je je. Divertida la situació

Joan Font Gasulla ha dit...

Diuen que la millor defensa és un bon atac, i realment t'ho has pres a pit.NO deu ser fàcil poder defensar la compra de la caserna per un milió d'euros, tenint en compte la cessió gratuita, i que a l'altre costat de la taula de negociació hi havia el vostre "govern amic". Ja veus que quan hi ha peles pel mig, no hi ha amics de valguin. Per cert, el què no acabo d'entendre és l'ús que li donareu als terrenys (ironia). El projecte inicial va ser destinar-ho a centres socials per a gent gran, després a la construcció de vivenda social en règim de lloguer,i ara se'ns diu que es posaran a la venda per recuperar la inversió, masses canvis, no creus?Una mica obscur tot plegat, no?
En política mai es poden tancar totes les portes, ni es pot dir allò que "d'aquesta aigua no en beuré". Per aquest motiu crec que heu comès un greu error optant per tancar de cop, totes les portes que conduien a CiU, com molt bé exposa en Pere Parés en el seu blog. Aquesta celeritat en tancar portes, de ben segur que ja l'esteu pagant.

Ernest Suñé ha dit...

Resposta a Lluis Tejedor:
Soc optimista per naturalessa....

Resposta a Activista:
És cert que manca autocrítica a CiU, però, diria jo que tots pequem d'això...

Resposta a Xavier Duran:
Diuen que a bon entenedor poques paraules basten... doncs no dec ser un bon entenedor per que no t'entenc.

Resposta a Joan Font:
El que deu ser dificil és fer oposició sense arguments en un partit que ha fet sempre gala de pragmatisme i responsabilitat. Aquest paper no us pega gens, no creus.

Lluís Tejedor ha dit...

Quina errada la meva. Oblidava que ja utilitzes l'activista per dir allò políticament incorrecte.

En què estaria jo pensant....


Lluís