diumenge, 22 de juny del 2008

La fí de CiU?


El proper mes de juliol tindrà lloc el congrès de CDC, membre de la federació de CiU. Res de novedós pel que fa a lideratge i a política –no canvia res- però si que hi ha un tret que destaca per damunt la resta de propostes: la possibilitat real de desfer la coalició.

Efectivament, hi ha diverses esmenes en la línia de trencar la relació amb Unió i presentar-se per separat a les eleccions. Destaca la proposta que presenta Lluis Rovira, Conseller Nacional, amb el significatiu títol "Desferedem-nos" i que ha aconseguit un ampli suport de Consellers Nacionals i pot suposar un gir de no retorn en les relacions amb el seu soci.

Sembla ser que una de les ponències és especialment atractiva per aquest sector ja que en ella es debatran les relacions entre CDC i UDC i que gaudeix d’un títol prou elocuent: La contribució de CDC a la Gran Casa del Catalanisme.

D’acord amb les declaracions fetes pel propi Rovira la desfederació hauria de ser paulatina i afectaria de forma diferenciada als àmbits electorals municipals, autonòmic i espanyol.

És evident que en cas que es dugui a la pràctica aquest trencament de la coalició el panorama polític de Catalunya canviarà de forma radical.

Veurem que passa…

2 comentaris:

socialistaparalalibertad ha dit...

No crec que es faci realitat el "divorci" dels dos partits que formen la federació, encara que dia a dia augmenta les diferències, sobretot en el que fa referència a la cooperació amb l'estat espanyol.Uns volen tenir presència efectiva disn del govern i els altres solament, volen condicionar el seu vot i poder donar suport tant a la dreta com a l'esquerra.
També és molt significatiu que, dins de CDC, el soberanisme és una opció més accentuada i per contra disn dels socialcritians, l'opció més auntonomista o mes col.laboladora amb Espanya sigui la que te més força, dins de un catalanisme més o menys conservador.
Però, saben que la seva divisió, faria que fos més dificil, per a recuperar el govern a la Generalitat.
És curios, que de tots el partits que durant aquest estiu fan o han fet el seu congrés, els únics que presentem una imatge de tranquilitat i unitat sóm els socialistes.
La qüestió és que tant uns per els altres la desfederació no és una bona opció.

Unknown ha dit...

Tot es una polemica artificial per aconseguir els vots que de ben segur ERC ha deixat per el cami.

Un globo sonda que esta punxat abans d´enlairar-se, a cap dels dos interesa desfer aquest matrimoni de conveniencia, i si ho fesin, no patiu ja es trovaran a la casa del catalanisme.